NASTAVLJENO SUĐENJE PRLJAVOM INSPEKTORU: Stolić ima još dva tajna rokovnika

Autor:

Hronika

11.05.2022

11:47

Nastavljeno suđenje inspektoru za saradnju sa krimosima, posle hapsenja policija mu oduzela svesku sa 500 mafijaških imena

NASTAVLJENO SUĐENJE PRLJAVOM INSPEKTORU: Stolić ima još dva tajna rokovnika

Foto: Adelarda Popović

Suđenje bivšem inspektoru SBPOK-a Božidaru Stoliću pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog sumnje da je poverljive informacije iz istrage otkrivao klanu Belivuk-Miljković preko takođe okrivljenog u ovom postupku, kriminalca Filipa Golubovića danas je nastavljeno je pregledanjem pisane dokumentacije, dokaza tužilaštva među kojima je i rokovnik pronađen kod inspektora prilikom hapšenja.

U Stolićevom rokovniku koji tužilaštvo smatra bitnim dokazom navedeno je oko 500 lica iz kriminogene sredine, a na današnjem pretresu optuženi doskorašnji inspektor otkrio je da ima još dva rokovnika u kojima je vodio evidenciju.

U rokovniku u kojem su olovkom ispisani brojevi imena i cifre, telefoni, tužilac je predložio kao jedan od ključnih dokaza.

Foto: Adelarda Popović

Božidar Stolić

- U ovom rokovniku evidentirane su sve radnje koje je kao policijski službenik preduzimao. Evidentirana su imena i prezimena, ali se vidi da nema ni jednog imena i prezimena da su preduzimanje radnje prema ljudima koje je proveravao u sistemu. Evidentirani su operativni poslovi koje je obavljao, ali njih nema - objasnio je tužilac Saša Ivanić, zbog čega je rokovnik predložio kao dokaz.

 Optuženi Stolić sa braniocem Branislavom Bogdanovićem je osporio navode tužilaštva . 

- Ovo je rokovnik iz 2019. , a u kancelariji sam imao još dva, ali sam samo ovaj nosio kući i tužilac ga je predložio kao dokaz zato što je nađen kod mene. Kući sam ga nosio jer sam radio i mimo radnog vremena - rekao je Stolić

Nastavak suđenja je zakazan za 7.jun kada je predviđeno da se izvrši uvid u skaj komunikacije koje je odbrana osporavala, ali je sud odlučio da ih uvrsti u dokaze koji će biti cenjeni.

Bonsu video:

Komentari (0)

Loading