KRADEM CEO ŽIVOT, ALI NIKADA NIKOG NISAM UPUCAO: Odbrana optuženog za ubistvo kik-boksera Radonjića na Zvezdari

Autor:

Hronika

10.05.2022

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Višim sudom u Beogradu optuženi za ubistvo opasnog kriminalca Jovice Radonjića branio se rekavši da uprkos debelom dosijeu nije ubio kik-boksera iz Kule.

KRADEM CEO ŽIVOT, ALI NIKADA NIKOG NISAM UPUCAO: Odbrana optuženog za ubistvo kik-boksera Radonjića na Zvezdari

Foto: Ilustracija: Republika.rs, ST/Nebojša Mandić

Suđenje za ubistvo kik-boksera i kriminalca Jovice Radonjića (35) na Zvezdari 8. aprila 2015. danas je nastavljeno svedočenjem tada ranjenog Radonjićevog vozača i druga Miloša Mijatovića (35).

U svojstvu oštećenog, Mijatović je ispričao kako je izgledala pucnjava na Radonjića i njega i nedvosmisleno je rekao da je optuženi za ovaj zločin Dejan Mitrović osoba koja mu je ubila druga.

- Jovica i ja smo bili do Kule i Novog sada tog dana i kada smo se vratili oko 19 sati stali smo ispred njegove zgrade. On je vozio do tada i izašao je iz vozila, a i ja sam presao na mesto vozača da bih auto vratio vlasniku. Dzip nije bio Jovičin. Dok je telefonirao Jovici je prišao ovde okrivljeni i četiri pet metaka ispalio u njega. Malo je falilo da ga Jovica zgrabi , možda ga je i dotakao za jaknu kod ramena, ali ovaj ovde okrivljeni je zapucao, mislim iz desne ruke. Ja sam se bacio na mesto suvozača i pet metak sam primio, ali sam bio svestan i izašao sam kod Jovice. Došla je Hitna, pa policija...- ispričao je Mijatović. 

Republika

Foto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ

Policija

Dejan Mitrović(43) kojeg je policija početkom 2020. označila kao ubicu Radonjića i tada se nalazio u zatvoru gde izdržavao kaznu zbog drugih krivičnih dela, a i sada je na izdržavanju kazne za druga dela. 

Mitrović se u dosadašnjem postupku branio ćutanjem, a danas je nakon Mijatovićevog svedočenja negirao da je počinio zločin za koji mu se sudi.

- Nikoga nikad nisam upucao. Nisam ubio Jovicu ni pucao u ovog sedoka. Nikad ih nisam ni video i zašto bih to uradio?! Ja ceo život kradem da bih imao osnovne stvari, hleb i benzin - rekao je optuženi.

Odbrana je zatražila stručnog savetnika za medicinsko veštačenje i sud je odobrio da ga obezbede do narednog pretresa u julu, kada će biti saslušani veštaci. 

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Ubistvo

Odbrana je ostala pri stavu da su iskazi svedoka Mijatovića i supruge ubijenog Radonjića manjkavi i zanima ih primera radi kako ranjeni nije video koje boje napadač ima oči. Tužilac je takvu primedbu odbrane ocenio kao smešnu rekavši da mu u praksi nije poznato da žrtve dok ih neko puca gledaju kakve su oči napadaču. 

Da podsetimo, ubistvo Jovice Radonjića se dogodilo u aprilu 2015. u Ulici Ante Bogićevića kod broja 7. Napadač je prema optuznici sačekao Radonjića koji se vraćao iz rodne Kule i ispalio je hice u njega i njegovog prijatelja Miloša. Kamere su snimile napad i snimci će biti korišćeni u dokaznom postupku koji vodi sudija Ana Trifunović.

Radonjić je upucan u grudi i preminuo je odmah, a Miloš je sa teškim povredama prebačen na VMA.

Radonjić je u trenutku ubistva bio dobro poznat policiji, dovođen je u vezu sa kriminalnom grupom "Firma", a robijao je i zbog narkotika. U momentu ubistva čekao je odlazak na izdržavanje kazne zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading