ŠOKANTNO: Brat ne tereti okrivljene za ubistvo Velibora Dunjića

Autor:

Hronika

27.05.2022

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rade Dunjić, brat ubijenog navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića danas je pred sudskim većem rekao da se ne pridružuje gonjenu pomagača ubici i da ne ističe imovinsko pravni zahtev prema njima.

ŠOKANTNO: Brat ne tereti okrivljene za ubistvo Velibora Dunjića

Foto: Printskrin

Velibor Dunić, ubijeni navijač

Dunjić je kazao da je bio blizak sa ubijenim bratom, ali da mu nije bilo poznato da ima problem sa nekim, kao ni da poseduje vatreno oružje.

Brat ubijenog, inače Delija iz navijačke podgrupe "Hijene" sa Novog Beograda dobro poznat policiji, na suđenja za ubistvo brata, uvek dolazi bez advokata, a danas je odbio da odgovara na pitanja suda čak i kada je upozoren da može biti novčano kažnjen zbog neopravdanog odbijanja da svedoči pred sudom.

Republika

Foto: ST/A. Popović

Okrivljeni Bojan Starovlah

- Vi procenite dal ćete da me kaznite, al ja ne želim da odgovorim iz ličnih razloga, a čim su lični neću da ih kažem. Što sam mislio da je trebalo da se odgovori, odgovorio sam - rekao je Rade Dunjić.

Sudija: Da li se bojite, prete li vam?

Sudija Ana Trifunović naložila je da se u zapisnik unese da je Dunjić kao svedok-oštećeni odbio da odgovori na pitanje suda:" Da li mu je bio poznat odnos pokojnog brata sa Ninom Šobotom?".

Republika

Foto: Public

Čitulja

Oštećeni Dunjić je nakon toga sudiji odgovorio da nije uplašen i da mu niko ne preti u šta je ona posumnjala i uputila mu podršku:

- Ukoliko vam se nešto dešava u životu postoje institucije kojima možete da se obratite u zemlji Srbiji, verovali u njih ili ne.    

U nastavku današnjeg pretresa iskaz je dao okrivljeni Goran Knežević kojeg je sudija više puta pitala isto jer nije razgovetno govorio. Knežević je porekao da ima veze sa zločinom, a prepričao je kako je izgledalo svitanje u maju 2014. kada je ubijen Velibor Dunjić na parkingu kod splava "Džimis" za šta se kao prvookrivljeni tereti šef obezbeđenja tog splava,  Vladimir Đurović koji je u bekstvu sve vreme postupka koji traje šest godina.

Republika

Foto: ST/A. Popović

Goran Knežević

Goran Knežević priznao je da je te noći bio u kolima sa Đurovićem, ali je negirao da mu je pomagao da se otarasi dokaza zajedno sa Bojanom Starovlahom i Milošem Milosavljevićem kako piše u optužnici. Knežević je kazao da se cele noći provodio i pio na splavu i da je po izlasku čuo pucnje, ali da je tek iz novina saznao šta se desilo. Priznao je da su se na kratko kolima zaustavili na Brankovom mostu, ali da nije video da je njegov saputnik Djurović bacio pištolj u reku kako tvrdi tužilaštvo.

Za šest godina suđenje održano samo 10 puta

Ovo suđenje traje šest godina, ali je slučaj i dalje mnogo daleko od presude, zbog čestih promena sudija, tužioca, i odlaganja zbog nedolaska optuženih, njihovih branilaca ili svedoka. Računajući današnje, suđenje je održano ukupno deset puta. Nastavak pretresa zakazan je u zadnjoj nedelji septembra, kada će na sud biti pozvani novi svedoci. Za svedokom Stojanom Milićevićem sudija je naložila raspisivanje potrage.

Republika

Foto: ST/A. Popović

Brat Velibora Dunjića Rade

Za Dunjićevo ubistvo bilo je prvobitno optuženo devet osoba, ali je petoro priznalo krivicu te su oni u međuvremenu osuđeni.

Ključnog svedoka- devojke ubijenog nema u sudnici


Dunjićeva tadašnja devojka, ključni svedok poručila je danas da je više sud ne poziva na pretres.

Zastupnik Nine Šobote sud je obavestio da se ona i dalje ne oseća dobro fizički i psihički, te su zamolil da je više ne pozivaju na sud već da koriste njene iskaze koje je ranije dala u ovom postupku.

Na prošlom suđenju iskaz je dao Bojan Starovlah rekavši da ostaje pri svojoj dopunjenoj odbrani koju je dao na sudu. Ona se u bitnom razlikovala od one koju je dao u istrazi , dok je na sudu rekao da je Dunjić imao pištolj i da ga je bio uperio u Đurovića.

- Video sam Đurovića kako izlazi i momka u kolima kako drži levu ruku na volanu i na nju naslonjenu cev oružja. Čuo sam kako dobacuje: 'Đuroviću, dođi ovamo, pi*ko ispričao je Starovlah.

Rekao je i da je video da se Đurović hvata za džep, ali ne i samu pucnjavu.

- Ja se okrećem da otvorim auto i tad čujem pucanj.

Republika

Foto: ST/A. Popović

Miloš Milosavljević sa majkom

Dodao je da je potom izašao sa parkinga, a da su u kola ušli Đurović, Knežević je Jelena Krušedolac.

- Ja sam ga pitao šta je bilo, a on je rekao 'samo vozi'. Đurović je tražio da zaustavim kola na Brankovom mostu odakle je bacio pištolj u reku - priznao je okrivljeni.

U svojoj odbrani tadašnji suvlasnik splava Miloš Milosavljević negirao je kao i ranije da je pomogao da se ukloni oprema za video-nadzor. Objasnio je da te večeri nije imao obaveza na splavu jer je već sve bilo spremno za otvaranje letnje sezone, pa se provodio sa prijateljima. U jednom trenutku je primetio da svi radnici idu ka službenim prostorijama pa se i sam tamo uputio.

Prošao sam na svako crveno


Taksista Dušan Petrović koji je spasao život Šoboti upucanoj u pucnjavi na njenog tadašnjeg dečka Velibora Dunjića, ispričao je danas pred sudom da mu ništa nije odgovorila kad je pitao ko ju je upucao.


- Pokazala mi je da je ranjena u butinu i u stomak sa leve strane. Imala je farmerke pocepane, sa velikim rupama, na kojima sam jasno video rupu od metka, a na stomaku malo krvi. Prepao sam se zbog povrede stomaka i pojurio ka Urgentnom. Prošao sam na svako crveno da bih joj spasio život. Pitao sam je ko je upucao, ali nije mi odgovorila, samo je govorila :" Vozi, vozi, što brže do Urgentnog"- prepričao je taksista. Sudija mu je čestitala na odličnom sećanju posle toliko vremena, na šta je on kazao da je i jednom mladiću kad je ranjen kod noćnog kluba na Senjaku spasio život.

Zatekao je Marka Gvozdenovića koji je radio kao tehničko osoblje na splavu, kad je već skinuo opremu sa snimcima, a od njega je zatražio da mu doda plastičnu kesu što je i učinio.

- Nije mi bilo čudno što radnik koji je zadužen za tehniku to skida. Kad sam ga pitao zašto to radi, odgovorio je da su mu tako rekli.

Nakon toga Gvozdenović je spakovao opremu - risiver u kesu i odneo, a Milosavljević je pomerio kablove koji su virili iz otvora na zidu.

On je ispričao da se nije imao problema sa Đurovićem, ali da svakako za obezbeđenje nije bio zadužen on već drugi suvlasnik Lazar Hopl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading