KONSILJERE! Evo ko je advokat DEJAN LAZAREVIĆ, uhapšen sa Darkom Šarićem! Godinama se pričalo da je MAFIJAŠIMA više od BRANIOCA!

Autor:

Hronika

15.04.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dejan Lazarević je bio spona između Šarića i klana Velje Nevolje.

KONSILJERE! Evo ko je advokat DEJAN LAZAREVIĆ, uhapšen sa Darkom Šarićem! Godinama se pričalo da je MAFIJAŠIMA više od BRANIOCA!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Advokat Dejan Lazarević uhapšen je juče u velikoj međunarodnoj akciji zajedno sa Darkom Šarićem i još 30 ljudi.

Advokat Dejan Lazarević poznat je godinama unazad kao branilac osoba osumnjičenih za najteža krivična dela iz oblasti organizovanog kriminala. Nakon što je zastupao Darka Šarića i Dejana Stojanovića Keku, preuzeo je i zastupanje kriminalnog klana Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja.

Pored samih vođa klana, Velje Nevolje i Marka Miljkovića, Lazarević zastupa i druge osumnjičene za najteža krivična dela. Na listi njegovih klijenata je i Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, koji je u bekstvu od prošle godine. Smatra se da je Zvicer bio direktno nadređen Velji Nevolji i Marku Miljkoviću.

Pozovi L da bi poslao poruku

Godinama unazad se pričalo da je Lazarević više od običnog branioca. Da se radi o "konsiljereu", osobi koja savetuje ključne ljude u piramidi osumnjičenih za organizovani kriminal, ali i da je zadužen za održavanje komunikacije između osoba na različitim nivoima u toj piramidi.

Krvavi novac u kući u Lisičijem potoku

Istraga protiv klana Velje Nevolje dovela je Lazarevića još nekoliko puta u žižu javnosti, pogotovo posle saslušanja svedoka okrivljenog u postupku protiv klana Velje Nevolje.

Pritom je Lazarević praktično označen kao spona između Šarića i Velje Nevolje, jer je svedok Bojan Hrvatin ispričao da je upravo Lazarević dao Šarićevu kuću na korišćenje klanu Velje Nevolje.

Hrvatin je izjavio da je u zatvoru upoznao Miloša Budimira, preko koga je po izlasku na slobodu uspostavio kontakt sa Belivukovom grupom. S njima je najpre krenuo da diluje drogu, a potom je upoznao Miljkovića i Belivuka.

Hrvatin je opisao kako su Belivuk i Miljković posle ubistva vođe Zdravka Radojevića, navijača Crvene zvezde, njegov automobil prodali na Kosovu. Hrvatin je deo novca za likvidaciju preuzeo u kući u Lisičijem potoku, kod Belog dvora.

- ... U kući koju su koristili Veljko i Marko, a koju im je dao na korišćenje advokat Dejan Lazarević, a koja je vlasništvo Darka Šarića - kazao je Hrvatin.

Kako "Blic" saznaje, Lazarević je sada osumnjičen da je bio zadužen za prenošenje poruka i održvanje lanca komunikacije između osumnjičenih za članstvo u organizovanoj kriminalnoj grupi. Dalji tok krivičnog postupka bi trebalo da pokaže da li se i koliko njegovo ime pominje u presretnutim telefonskim porukama i pozivima koji su doveli do ove međunarodne policijske akcije i novog hapšenja Darka Šarića.

Uprkos svim ovim optužbama, u prošlosti protiv Lazarevića nije bilo zvaničnih postupaka, niti dokaza - sve do pre dva meseca. Tada je pominjan u toku istrage zbog unošenja telefona u Centralni zatvor koji je završio kod Marka Miljkovića, zvanog Mesar. Protiv Lazarevića se takođe vodila i istraga zbog podstrekivanja na lažna prijavljivanja i iznošenja lažnih navoda u medijima.

Bonus video: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading