MILU od ZVICERA dve tone KOKAINA! Otkrivamo sve detalje o NARKO BIZNISU crnogorskog LIDERA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kavački klan godinama radio pod zaštitom Mila Đukanovića.

MILU od ZVICERA  dve tone KOKAINA! Otkrivamo sve detalje o NARKO BIZNISU crnogorskog LIDERA!

Foto: Tanjug/SLUZBA ZA INFORMISANJE PREDSEDNIKA CRNE GORE/

Milo Đukanović i Radoje Zvicer

Vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer samo tokom 2020. u Crnu Goru dopremio je dve tone kokaina iz Ekvadora, saznaju Srpski telegraf i Republika iz izvora bliskih crnogorskim bezbednosnim službama.

Naime, utvrđeno je da je brod "Spirit of Čenaj", koji je plovio pod ekvadorskom zastavom i kojim je u januaru ove godine dopremljeno 500 kilograma otkrivenih u skladištu kompanije "Voli", 2020. čak četiri puta uplovljavao u luku Bar.

Imali smo uvid u spisak uplovljavanja, koji sadrži datum i sat dolaska, naziv broda i zastavu pod kojom plovi i iz kog se jasno vidi kretanje pomenutog broda.

BOKAN LOGISTIČAR

- Kao što je poznato, taj tovar droge je bio sakriven među paketima banana. Osnovano se sumnja da su sve pošiljke bile otprilike iste težine, što znači da je u barsku luku ušlo oko dve tone kokaina - kaže naš izvor.

Dobio dojavu, pa pobegao u Južnu Ameriku

Zahvaljujući jakim leđima i podršci Đukanovića, Radoje Zvicer je izbegao hapšenje u Crnoj Gori.

Naime, njega su, po svoj prilici, saradnici iz crnogorskih državnih struktura obavestili da mu preti hapšenje i praktično ga pustili da sa dvojicom najbližih saradnika pobegne u Albaniju, odakle je avionom najverovatnije otišao u Južnu Ameriku.

Zvicer je, kako tvrdi naš izvor, prethodnih godina uživao značajnu podršku crnogorskog državnog vrha.

- Bio je maltene nedodirljiv. Prethodnih godina "kavački klan" je toliko ojačao da je preuzeo primat u podzemlju u celom regionu. Posao sa drogom su razvili na međunarodnom nivou, zarađivali su na stotine miliona evra i likvidirali skoro sve značajnije pripadnike suprotstavljenog "škaljarskog klana". "Kavčani" sasvim sigurno ne bi mogli to da urade da nisu imali zaštitnike u Milovom režimu - napomenuo je izvor.

Kao što su Srpski telegraf i Republika već pisali, tovar u "Voliju" pripada "kavčanima", koji su godinama radili pod zaštitom crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

- Droga je transportovana uhodanom trasom iz Južne Amerike, a glavni logističar za šverc godinama je Dragan Bokan, čovek od najvećeg poverenja Mila Đukanovića i vlasnik "Volija", ali i Košarkaškog kluba Budućnost. Da je tako, svedoči i podatak da je pre četiri godine, takođe u kontingentu banana za Bokanovu firmu, pronađeno 40 kilograma kokaina - otkriva sagovornik našeg lista.

Pošiljke droge su vlasništvo grupe koju Zvicer vodi operativno, a čiji je ogranak pod vođstvom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića razbijen u Srbiji u februaru prošle godine.

STRADAO ŠPEDITER

- Droga se po uigranoj šemi švercuje najčešće u tovarima banana prekookeanskim brodovima, s kojih se istovaruje u luci Bar, gde "Voli" ima veliki logističko-distributivni centar - kaže crnogorski bezbednjak upućen u Bokanove i Milove prljave poslove.

Podsetimo, tovar otkriven u magacinu "Volija" nalazio se u paketima banana iz Ekvadora, a navodno su ga slučajno pronašli lučki radnici i obavestili policiju. Na pakovanjima droge bilo je ispisano "S. R. B." i "R. S. B."

Britanci vodili tajnu istragu

Obaveštajne službe u Velikoj Britaniji, kako tvrde mediji, tajno su sprovele istragu u slučaju zaplene 1,4 tone kokaina u magacinu Buda Krstovića zvanog Budo Banana i njegove ćerke Marine u avgustu prošle godine.

Kao razlog zbog kojeg su krili istragu od crnogorske vlasti, naveli su "sumnju u korumpiranost crnogorskih političara i ostalih visokih državnih funkcionera".

Umesto protiv pravih aktera, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore pokrenulo je krivični postupak protiv špeditera Đoka Drobnjaka zbog sumnje da je član međunarodne kriminalne grupe koja je, kako se sumnja, formirana radi šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu, a delovala je i u Crnoj Gori.

Ipak, još nije sasvim poznato na čemu se temelje optužbe protiv njega, a istražni postupak je i dalje u toku.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading