OVO JE DRUGA BELIVUKOVA KUĆA SMRTI: Republika na mestu zločina monstruoznog klana (FOTO, VIDEO)

Autor:

Hronika

03.03.2022

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U dvorištu zapuštenog objekta u Surduku, prema istražnim spisima, spaljeno telo ubijenog Gorana Mihajlovića.

OVO JE DRUGA BELIVUKOVA KUĆA SMRTI: Republika na mestu zločina monstruoznog klana (FOTO, VIDEO)

Foto: Srpski telegraf

U mirnom vojvođanskom mestu Surduk vladaju neverica i šok poslednjih mesec dana, koliko je prošlo od saznanja da je u njihovom komšiluku najzloglasniji klan u ovom veku spalio jednu od žrtava. Ipak, Surdučani ne kriju da ih zanima na kom placu se sve odigralo, pa su našu ekipu usmeravali gde su vikendice koje su najmanje posećene i koje su u poslednje vreme promenile vlasnike. Posle dužeg lutanja po mestu i okolini ekipa Srpskog telegrafa je nadomak glavne ulice u Surduku pronašla kuću iz istražnih spisa, u čijem dvorištu je spaljeno telo Gorana Mihajlovića (22) iz Resnika, sedme žrtve klana Veljka Belivuka. Prema dokaznim radnjama, a prema vremenu izvršenja dela, izvesno je da su Mihajlovića ubili prvog ili pak kao jednu od prvih svojih žrtava.

- Šta tražite - pitali su nas radnici koji su prokopavali za gasovod pošto smo im objasnili da želimo da stignemo do kuće iza njih dole ka Dunavu. Nismo im rekli razlog, osim što smo izustili da moramo.

- Ako morate, evo otvorena je kapija, pa idite i nađite to što tražite - rekli su.

Republika

Foto: Srpski telegraf

 

Kad smo stigli do kuće, videli smo da nije nimalo izmenjena u odnosu na onu iz istražnih spisa pored koje su 2. aprila 2019. na zemlji i gumama Veljko Belivuk, Marko Miljković, Miloš Budimir, Vlade Draganić i Nikola Spasojević spalili telo prethodne noći ubijenog Mihajlovića. Spasojević je propevao u tužilaštvu i ispričao sve detalje užasnog ubistva.

Optužene TOK tereti da su po dolasku na plac napravili lomaču od starih automobilskih guma, ćumura i drveća, koju su zapalili, a beživotno telo Mihajlovića stavili na stare automobilske gume, polili benzinom i zapalili. Tužilaštvo sumnja i da je nesagorele delove tela žrtve Velja Nevolja macolom usitnio, a potom sa saradnicima stavio u džak, koji su potom odvezli do Pupinovog mosta kamionom, gde su ih bacili u Dunav.

- Mihajlovića su ubili u noći između 1. i 2. aprila u kući smrti u Ritopeku, gde je namamljen. Ubio ga je Belivuk iz pištolja, pa je telo sutradan umotano u najlon i kamionom prebačeno u vikendicu u Surduku, gde je sve bilo spremno da se uklone tragovi zločina. Ja sam dobio zadatak da ceo dan sečem drveće i grane da bi vatra bila što jača. Spalili smo ga do 22 sata i onda otišli u Beograd - rekao je, između ostalog, Nikola Spasojević Spale, jedan od tridesetorice okrivljenih članova organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, dok se borio za status svedoka-saradnika. Prošle nedelje Spale, koji je inače kum drugog vođe klana Marka Miljkovića potpisao je sporazum o priznaju krivice i nagodio se sa tužilaštvom da bude osuđen na 14 godina zatvora.

Foto: Srpski telegraf

 

Klan Veljka Belivuka u ovom trenutku optužen je za pet ubistava, a istraga je pri kraju za monstruozna ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Komšinica izbegla smrt

Spale je pred tužiocem ispričao i da komšinica sa desne strane umalo nije glavom platila zbog radoznalosti.

- Žena iz kuće pored je u jednom momentu prišla ogradi. Ja sam se nalazio iza šupe, blizu te ograde, gde sam čuo da Veljko razgovara s tom gospođom. Posle određenog vremena prestao je da priča s njom, vratio se i rekao nam: "Da je prišla bliže, morali bismo i nju" - kazao je svedok-saradnik.

Sonom kiselinom prali lomaču

Trenutno kod kuće užasa u Surduku, što je i logično, posle tri godine, nema ostataka nagorelog zemljišta i guma na kojima je spaljen Mihajlović, a svedok-saradnik je ispričao u istrazi da su, kao i odaje u Ritopeku u kući strave, i zgarište u Surduku prali sonom kiselinom.

- Sutradan smo se našli kod stadiona Partizana i opet otišli do te kuće u Surduku. Belivuk i Miljković su ispolivali sonom kiselinom deo gde je Velja sekao ostatke pokojnog momka. Posle su mi pokazivali podrum kuće. Tu su bili najloni, nalik na one iz Ritopeka, stolica na sredini. Spakovali su te najlone jer nisu navodno korišćeni i stavljeni su u šupu. Zadržali smo se još kratko, kada su se uverili da je sve sklonjeno, i vratio sam ih do stadiona - rekao je.

Drveće i litica im smetali

Prema navodima Spasojevića, kuća i imanje u Surduku bili su u planu kao mesto izvršenja i narednih likvidacija prvenstveno zbog blizine Dunava. Međutim, nepristupačan teren do reke, budući da je kuća na litici s drvećem iznad reke, ali i zbog blizine drugih vikendica, iako slabo posećenih, bio je razlog da vođe klana naredne likvidacije sprovedu u drugim skrovitijim objektima, a prvenstveno u Ritopeku, gde su posle mlevanja žrtava njihove ostatke lako bacali u Dunav.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading