ISTRAGA MONSTRUOZNOG ZLOČINA NA LABUDOVOM BRDU: Krvava sačekuša Veljinih "Principa"

Autor: A. Popović/A. Grujić

Hronika

25.02.2022

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija istražuje verziju po kojoj su Aleksandra Tatalovića usmrtili huligani navijačke grupe Veljka Belivuka.

ISTRAGA MONSTRUOZNOG ZLOČINA NA LABUDOVOM BRDU: Krvava sačekuša Veljinih "Principa"

Foto: Republika

Aleksandra Tatalovića (21) iz Rakovice u sredu uveče u naselju Labudovo brdo ubili su huligani iz navijačke grupe Principi koja je delovala pod vođstvom Veljka Belivuka. Ovu verziju zločina, nezvanično saznajemo, najozbiljnije istražuje policija.

Očevici napada petorice mlađih muškaraca na Aleksandra, koji je šetao sa devojkom A. S. i drugom U. R., policiji su ispričali da su napadači preko lica imali crne maske i da su primetili lik Gavrila Principa na maski onog koji je sirotom mladiću naneo smrtonosne povrede nožem.

Poznato je da su maske s likom čuvenog sarajevskog atentatora nosili navijači Partizana grupisani oko Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, surovih ubica i otmičara koji su deo navijačkog ogranka nazvanog "Principi".

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Takođe, lik Gavrila Principa nalazio se na paketima 800 kilograma kokaina, vrednog 50 miliona evra, koji je zaplenjen na jedrilici u blizini Azornih ostrva u Atlantskom okeanu početkom septembra 2019, a koji je bio namenjen Belivuku i "kavačkom klanu".

- Glavni napadač je mršave građe, visok oko 170 centimetara i na sebi je imao crnu garderobu, a preko lica masku s likom Gavrila Principa. U ruci je imao veliki nož, nalik kuhinjskom, i sumanuto je više puta ubo momka. Sve se odigralo munjevito brzo. Čim se Aleksandar srušio, oni su pobegli niz ulicu 11. krajiške divizije. Nisam siguran da li ih je bilo ukupno pet ili šest - rekao je u policiji jedan od očevidaca, saznaje Srpski telegraf.

Zaposlio se čim je završio školu

Porodica ubijenog mladića se jedva nosi s bolom, a svi su zabrinuti kako će njegova majka da preživi gubitak još jednog sina, pošto joj je drugi poginuo kao mališan kada se u otrgao dedi iz ruke i podleteo pod točkove automobila. Od troje dece, nesrećnim roditeljima ostala je samo ćerka. Niko od njih nije smogao snage da priča za medije, a njihova rođaka koja je uz njih u stanu potvrdila nam je da je ogromna tuga zaposela dom Tatalovića.

- Roditelji nisu u stanju da daju bilo kakvu izjavu, razumite ih - tiho je izgovorila žena, dočekavši nas na vratima porodičnog stana na kojima se nalazi Aleksandrova umrlica.

Inače, iako je bio mlad, Aleksandar je bio veoma samostalan jer je po završetku srednje škole pronašao posao, a roditelji su mu obezbedili manji stan u centru Beograda. Ipak, njemu je bilo draže da vreme provodi s roditeljima i sestrom i da boravi u kraju u kom je odrastao i stekao drugare.

Ono što porodicu i prijatelje ubijenog Aleksandra, ali i širu javnost, najviše zanima jeste motiv za njegovo ubistvo. Najviše se sumnja da je mladić glavom platio ljubomoru jednog navijača iz "Principa", opsednutog Aleksandrovom devojkom A. S. U tom slučaju, kako se očekuje, istrazi će najviše pomoći A. S. i ono što ona zna o napadaču koji je, kako se pretpostavlja, oko sebe okupio drugove-navijače, rešen da se osveti Tataloviću.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Mesto na kom je ubijen Aleksandar T.

- Nakon što mu je naneo ubode u grudni koš i leđa, zadao mu je smrtonosni ubod direktno u srce. Reanimirali su ga lekari više od sat vremena, ali pomoći nije bilo jer je krvarenje bilo užasno obilno - kaže izvor blizak porodici ubijenog mladića.

Istovremeno, postoji i druga verzija, po kojoj je posredi bio obračun navijača i razračunavanje zbog ranijih problema, budući da se godinama u kraju u kojem je Aleksandar odrastao i živeo s porodicom vodi pritajeni rat navijača Rada, koji su iscrtali grafitima čitav kraj, s navijačima ozloglašenih "Principa", kao i još nekoliko grupacija ostrašćenih huligana. Povremeno ti sukobi eksaliraju i dolazi do strahovitih posledica, prebijanja ili ubistava, kakvo je ovo stradanje mladića koji je važio za uzornog i lepo odgojenog.

Komšinica: Stradao ni kriv ni dužan

Prva komšinica porodice nastradalog Aleksandra tvrdi da ništa nije ukazivalo da će doći do tragedije, ali da je načula da je ubijen zbog devojke.

- Srela sam Acu tog kobnog dana, najnormalnije se ponašao, bio je divan, kao i uvek. Sutradan, odnosno u četvrtak ujutru, videla sam Hitnu pomoć ispred zgrade, verovatno zbog njegove majke, kojoj je pozlilo, i tada sam saznala da su ga ubili - sa suzama u očima kaže komšinica i u neverici nastavlja:

- Kruže priče da je njegova devojka bila u vezi sa jednim od napadača. I da je tako, ne znam zbog čega bi neko učinio tako strašno nedelo. Nesrećni mladić stradao je ni kriv ni dužan.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading