VELJINI PRINCIPI ZARATILI, BORBA ZA VODEĆE POZICIJE: Belivukovog čoveka hteli da ubiju navijači? POZADINA PUCNJAVE KOD KAFANE

Autor:

Hronika

15.02.2022

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Janković Pesko (40), blizak uhapšenom Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja, ranjen je u pucnjavi koja se u petak uveče dogodila na Starom pančevačkom putu, kod jedne poznate kafane, a kako se nezavnično saznaje, pozadina vatrenog obračuna je navodno rat među navijačima Principa, koji su bili pod Belivukovom komandom.

VELJINI PRINCIPI ZARATILI, BORBA ZA VODEĆE POZICIJE: Belivukovog čoveka hteli da ubiju navijači? POZADINA PUCNJAVE KOD KAFANE

Foto: Starsport/Tanjug/J.PAP/MUP

Janković, koji navodno važi za produženu ruku Velje Nevolje u Pančevu, posle napada je prevezen u bolnicu, gde je rekao da je upucan, ali nije hteo da kaže ko ga je i zbog čega napao.

- Policija je obavila uviđaj na mestu pucnjave, a o svemu je obavešteno i Više tužilaštvo.

Hapšen prošle godine

Kako izvor Kurira navodi, Janković je bio hapšen u Pančevu prošle godine u akciji policije protiv klana Veljka Belivuka i njegove navijačke grupe Principi.

- Janković je označen kao osoba bliska klanu Belivuk-Miljković. Spekulisalo se da je klan u Pančevu do hapšenja 4. februara prošle godine imao svojevrsnu bazu. Odatle su vodili poslove u vezi sa jednim fudbalskim klubom, ali su i navodno imali strelište u obližnjem Banatskom Brestovcu, na kome su vežbali gađanje iz oružja - objašnjava izvor i dodaje da je Pesko takođe privođen 4. februara 2021, ali da je ubrzo pušten.

Republika

Foto: ST/N. Pančić/MUP

Velja Nevolja, kuća u Ritopeku

Izvor otkriva i da je navijačka grupa Principi već godinu dana u rasulu, te da se unutar grupe vodi mali rat, zbog čega su upoznati sa prilikama ubeđeni da je Janković ranjen u unutrašnjem obračunu navijača.

- Nakon pada Belivuka, koji je vodio navijačku grupu i koristio je kao paravan za kriminalne aktivnosti, spekuliše se da je među njegovim navijačima nastao haos i borba za vodeće pozicije. Spekulisalo se da će Veljino mesto na tribini zauzeti Đorđe Prelić, nekadašnji vođa Alkatraza. Međutim, još nije sasvim jasno ko je Belivukov naslednik na tribini, te se među njegovim saborcima koji su na slobodi vodi borba - priča izvor:

- Dok se jedni i dalje kunu u Belivuka i njega smatraju vođom, bez obzira na to što je u zatvoru, iz kog je pitanje kada će izaći i da li će uopšte izaći, drugi su mu okrenuli leđa.

Unutrašnji sukob

Naš izvor dalje objašnjava da ne treba da čudi što unutar grupe bukti sukob jer su gotovo godinu dana obezglavljeni.

- Navodno, ranjeni Janković je dva dana pre pucnjave učestvovao i u tuči ispred pančevačkog kafića, te se proverava da li je i to bio obračun navijača - kaže  sagovornik i dodaje da nije iznenađujuće da su na njega pucali upravo Principi, kako se zasad sumnja.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Kuća Velje Nevolje

- Sam klan Belivuk-Miljković optužen je za ubistvo svog člana Aleksandra Gligorijevića Pukija, koji je bio istaknuti pripadnik Principa. Na listi ubijenih je i Goran Mihajlović, koji je navodno bio blizak kavačkom klanu, za koji je Velja Nevolja radio - objašnjava sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading