META NA GLAVI ISTOM ČOVEKU: Belivukov i Šaranovićev klan hteo NJEGA da likvidira, velika mreža poslova koji se prepliću

Autor:

Hronika

21.02.2022

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je do sada optužena za pet brutalnih ubistava počinjenih tokom 2020. godine, uskoro bi moglo da počne, pošto je predmet dodeljen novom sudskom veću.

META NA GLAVI ISTOM ČOVEKU: Belivukov i Šaranovićev klan hteo NJEGA da likvidira, velika mreža poslova koji se prepliću

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

Radoje Zvicer, Veljko Belivuk, Marko Miljković

Podsetimo, sudija koja je prvobitno trebalo da vodi postupak, na bolovanju je.

- Sudsko veće koje će voditi postupak čine troje sudija, Vinka Beraha Nikićević, Vera Vukotić i Vladimir Duruz. Inače, isto veće sudilo je kriminalnoj grupi Slobodana Šaranovića, za ubistvo Nikole Bojovića - podseća sagovornik Kurira.

Kako dodaje, osim Šaranovića kom se dok nije ubijen sudilo u odsustvu, presuda je doneta i Milošu Delibašiću, Ratku Koljenšiću, Saši Cvetanoviću, Slaviši Novakoviću, Milošu Vojinoviću i Bojanu Miletiću. Ovom presudom, osim kazne za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, oni su proglašeni krivim i da su bili pripadnici kriminalne grupe koja je nameravala da likvidira još nekoliko osoba, među kojima je bio i Filip Korać.

Republika

Foto: e-stock/ P.JOVANOVIC

Slobodan Šaranović

- Korać se pominje i u optužnici protiv Belivukovog klana i iz nje proizilazi da je i ova kriminalna grupa nameravala da ga ubije. Neki od brutalno ubijenih u Ritopeku, stradali su i zbog toga što su bili bliski Koraću - kaže sagovornik i podseća da su osumnjičeni na leđima ubijenog Gorana Veličkovića Goksija izrezali reči "Korać pi..a", fotografisali a potom slike slali osobama iz Veličkovićevog skaj telefona.

Republika

Foto: nestalisrbija.rs/osobe

Goran Veličković

Podsetimo, optužnica protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića podignuta je zbog sumnje da su ubili Veličkovića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoju, Aleksandra Gligorijevića i Lazara Vukićevića, dok se istraga vodi još za dve brutalne likvidacije. Takođe, na teret im je stavljena i trgovina drogom i oružjem, otmice, kao i jedno silovanje.

Tokom dosadašnjeg postupka, prema nezvaničnim informacijama, dvojica pripadnika odlučila su da progovore o detaljima brutalnih ubistava, jedan o trgovini drogom a jedan je ispričao sve o zlostavljanju mladića na stadionu.

Republika

Foto: Tanjug/Estock/ST/AP

Belivuk, Korać, Miljković

- I u postupku koje je sudsko veće vodilo protiv Šaranovićeve grupe, jedan od optuženih sklopio je sporazum sa tužilaštvom i javno svedočio o svemu što zna o kriminalnim radnjama te grupe - podseća sagovornik Kurira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading