Spale će da OTKRIJE nove detalje LIKVIDACIJA klana Belivuk-Miljković, EVO ko je on

Autor:

Hronika

25.02.2022

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Spasojević (31), zvani Spale, član kriminalnog klana Veljka Belivuka sklopio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal o priznanju krivice. Spale po zanimanju brodovođa, koji je radio u firmi za transport novca pre hapšenja, pristao da na sudu svedoči protiv Belivukovog klana u zamenu za kaznu zatvora od 13 godina.

Spale će da OTKRIJE nove detalje LIKVIDACIJA klana Belivuk-Miljković, EVO ko je on

Foto: Tanjug/ST/printscreen

Osim što je rasturao drogu za klan, Nikola Spasojević je imao bitnu ulogu i u zverskim ubistvima za koja se tereti ovaj klan.  Prema optužnici novi svedok tužilaštva je bio u šestočlanoj grupi koja je u kući strave života lišila Aleksandra Gligorijevića Pukija, a onda je učestvovao i u uništenju tragova izvršenja likvidacije. Ovaj Belivukov vojnik tereti se i da je sa devetoricom zločinaca ubio Gorana Veličkovića Goksija, posle kojeg je sa Belivukom, Miljkovićem i Draganićem detaljno prao mlin za meso kojim su samleli Goksija.  

Prema nazvaničnim navodima, Spasojević je pre hapšenja vodio Instagram stranicu "Principi BG", sa kojih je između ostalog prećeno starletama Tamari Đuric i Jeleni Krunić. Po njegovom hapšenju istražni organi su ispitivali osnovane sumnje da je prao prljavi novac klana.

Foto: nestalisrbija.rs/osobe

Goran Veličković

Spasojević se prvobitno na saslušanju izjasnio da nije kriv, i da će se u dogovoru sa dvokatom braniti ćutanjem, ali je u međuvremenu rešio da propeva.

Prema tvrdnjama Bojana Hrvatina, Spasojević je učestvovao i u ubistvu Vlastimira Miloševića, koje je u javnosti poznato kao "ubistvo na šinama".

Što se tiče ubistava za koje se klan tereti optužnicom, ali i onih koja su još predmet istrage veruje se da je Spasojević bio direktni učesnik u likvidaciji Nikole Mitića, koji je otet i zatim odveden u "klanicu" u Ritopeku 10. avgusta 2020.

Svedok-saradnik Hrvatin je ispričao u tužilaštvu da je Spasojevi bio vozač koji je njega, Srđana Lalića i Miloša Budimira vozio u Ritopek, uz opasku da je reč o "ubistvu o kome još nije pričao.

- Vozio nas je u njegovom "kediju" žute boje. Jednog na suvozačevom mestu, a nas dvojicu u tovarnom delu. Ostavio nas je u kui u Ritopeku - kazao je Hrvatin.

Republika

Foto: printscreen

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Spasojevića su Belivuk i Miljković prema navodima Hrvatina iskljućili iz grupe posle ubistva Gorana Velickoviča Goksija jer je strašno promenio ponašanje i sumnjali su da ludi i postaje paranoičan. Miljkovi je Hrvatinu isprićčao da je Spale mislio da će i sam završiti u klanici. Ipak, klan je posle nekog vremena opet anagžovao Spaleta za nove zločine.

Upućeni u istragu protiv monstruoznog klana,  za Republiku tvrde da je Spasojević tokom saslušanja pred tužiocem odbio da pogleda video-materijal sa fotografijama unakaženih tela Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Velickovića Goksija, Lazara Vukicevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading