SLUČAJ "HAVANA", NOVI ČIN: Ovo je razlog zašto je sudija morala da prokomentariše - PRITVOR JE SVETA STVAR!

Autor:

Hronika

07.02.2022

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U Višem sudu u Beogradu danas je 4. april odloženo suđenje u slučaju poznatom kao "Havana", dvojici optuženih za iznudu, bivšem źandarmu Vojislavu Kostiću (39) i Daliboru Đoriću (38) zbog sumnje da su silom i pretnjama pokušali da iznude novac od Zorana Topalovića i Miloša Rilaka.

SLUČAJ "HAVANA", NOVI ČIN: Ovo je razlog zašto je sudija morala da prokomentariše - PRITVOR JE SVETA STVAR!

Foto: printscreen/Google Earth

Do odlaganja današnjeg suđenja je došlo zbog Kostićevog izostanka koji je njegov branilac opravdao priloživši dokumentaciji o navodnoj povredi ramena i kuka.

- Pritvor je svet stvar- prokomentarisala je usputno sudija Slavica Nikolić.

Njen komentar odnosio se na često odlaganje suđenja.

Osim Kostića na suđenju se nije pojavio ni oštećeni Topalović koji je pre nekoliko meseci promenio iskaz tvrdeći da je prvi dao pod pritiskom i pretnjama Dijane Hrkalović tužioca, te da je slagao da su on i Rilak žrtve iznuđivača.

U ovom slučaju prvooptužen je bio vlasnik "Havane" Vladimir Popović zvani Pop (43) koji je ubijen je 1. decembra 2018. godine u Beogradu, dvadesetak dana pred izricanje presude, koja je ukinuta.

Đoriću i Kostiću suđenje se ponavlja po odluci Apelacionog suda koji je u februaru ukinuo presudu kojom su obojica bili osuđeni na po tri godine zatvora.

Đorić i Kostić su optuženi da su 29. decembra 2016. godine, u prostorijama kazina "Havana" u sklopu hotela "Slavija", pretukli oštećene Topalovića i Rilaka terajući ih da priznaju dug Đoriću od 110.000 evra, pri čemu je Rilak zadobio tešku telesnu povredu.

Međutim, on je u maju promenio svoj iskaz navodeći da nije pretučen, kao i da im jeste dugovao pomenuti iznos novca.

Đorić i Kostić se od 8. jula 2018. godine brane sa slobode.

Policija je nakon hapšenja osumnjičenih, saopštila da je prilikom hapšenja kod njih pronašla mobilne telefone, za koje sumnja da su korišćeni za dogovaranje oko izvršenja krivičnih dela.

Takođe, kod Đorića je pronađeno više od 250.000 evra i oko 2,2 miliona dinara za koje policija sumnja da su pribavljeni iznudama.

Mediji pišu da je Popović bio blizak "škaljarskom kriminalnom klanu" iz Crne Gore i svrstavali su ga u bliske saradnike Luke Bojovića, koji u Španiji izdržava zatvorsku kaznu od 18 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading