SUĐENJE BIVŠEM INSPEKTORU SBPOK! Prljavi inspektor Boža u Specijalnom sudu: Otkrivamo šta je rekao o TEŠKIM KRIVIČNIM DELIMA KOJA MU SE STAVLJAJU NA TERET! (FOTO)

Autor:

Hronika

02.02.2022

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje bivšem inspektoru SBPOK Božidaru Stoliću, optuženom da je bio u dosluhu sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića zvanog Mesar, održano je u Specijalnom sudu.

SUĐENJE BIVŠEM INSPEKTORU SBPOK! Prljavi inspektor Boža u Specijalnom sudu: Otkrivamo šta je rekao o TEŠKIM KRIVIČNIM DELIMA KOJA MU SE STAVLJAJU NA TERET! (FOTO)

Foto: ST/D. KADIĆ

Prema informacijama Republike, Stolić je negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

Ne priznajem nijedno delo iz optuznog akta - rekao je Stolić na suđenju koje je njemu, kao i ranije osuđivanom Filipu Goluboviću, počelo danas.

Kako saznajemo, prethodno je tužilac Saša Ivanić na početku pretresa rekao da odustaje od predloga da se ovaj postupak spoji sa postupkom protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka koje bi uskoro trebalo da počne.

Inače, prema našim saznanjima, optuženi Golubović se iznenada pojavio u sudu s obzirom na to da, ni veće ni njegov advokat po službenoj dužnosti nisu imali saznanja da je primio poziv za suđenje. 

Golubović je prilično ležerno komunicirao sa sudijom i rekao da razume optužni predlog iako ga zvanično nije dobio, dok je njegov advokat to naveo kao dovoljan razlog za odlaganje suđenja. 

Pošto je Golubović rekao da njemu odgovara da suđenje ipak počne, ročiste je održano.

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal 10. decembra 2021. godine podnelo je sudu optužni predlog protiv Stolića zbog sumnje da je od januara 2020. do 10. juna 2021. godine obaveštavao organizovanu krimimalnu grupu (OKG) Veljka Belivuka i Marka Miljkovića o merama i radnjama koje policija preduzima u cilju rasvetljavannja krivičnih dela te OKG.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Božidar Stolić (desno) dolazi u Specijalni sud

Optužnim predlogom obuhvaćen je i Filip Golubović (pripadnik OKG Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Republika

Foto: ST/A.Popović

Filip Golubović sa braniocem Markom Savićem

Prema navodima Tužilaštva, Stolić i Golubović terete se da su izvršili krivično delo Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, a Stolić i za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading