POTRAGA ZA NAPADAČEM U SJENICI: Urednik izrešetan pred ŽENOM I DECOM!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Edina Hamidovića osumnjičeni E. L. iz automobila ispalio četiri metka i pobegao.

Foto: Republika

Foto: Ilustracija

Sjenička policija nastavila je juče intenzivnu potragu za E. L. (27) iz ovog grada, koji je pod sumnjom da je u petak oko 23 sata iz vozila u pokretu ispalio više hitaca i teško ranio Edina Hamidovića (48), urednika i administratora Fejsbuk stranice Sjeničke novine. Hamidović je ranjen u stomak, rame i noge. Policija ne isključuje političku pozadinu ovog napada.

Posle ranjavanja Hamidović je hitno prebačen u novopazarsku Opštu bolnicu, gde je operisan i , prema izjavama lekara, bio van životne opasnosti.

Pucnjava se dogodila u samom centru Sjenice kada je na ulici bilo dosta ljudi.

- Hamidović je na ulici bio sa suprugom i decom. Bilo je strašno, čuli su se pucnji... Video sam čoveka koji je pao na asfalt, žena i deca koju su bili u blizini počeli su da plaču, vrište, pritrčali su neki ljudi da pomognu ranjenom - ispričao je novinarima jedan od meštana koji je bio na ulici u to vreme.

Lekari u Domu zdravlja u Sjenici, a zatim i u Opštoj bolnici u Novom Pazaru konstatovali su ubrzo da je Hamidović u pucnjavi zadobio četiri prostrelne rane. Hitno je operisan i lekari su uspeli da, i pored teških povreda, stabilizuju njegovo stanje.

Odmah posle pucnjave u Sjenici i okolini grada, ali i po pešterskim putevima i selima, počela je potraga za E. L., koji je odmah posle ispaljenih hitaca kolima pobegao s lica mesta.

- Policija je blokirala puteve koji vode ka Crnoj Gori jer se ne iskljujučuje mogućnost da je u tom pravcu begunac krenuo - kaže dobro obavešteni izvor iz istrage.

Otac osumnjičenog slavio zločin?

Prijatelj i kolega ranjenog Hamidovića objavio je na Fejsbuku da je Edin upucan zbog slobode govora i slobode razmišljanja, dok su na Fejsbuk stranici Sjeničke novine objavljene optužbe da je otac osumnjičenog mladića kobne večeri slavio njegov napad u Ulcinju i da mu je tamo pravio doček.

Granica s Crnom Gorom udaljena je tridesetak kilometara.

Prema izvorima iz istrage, u potragu za osumnjičenim uključen je veći broj policajaca, i čini se sve, kako nezvanično kažu u MUP, da on bude otkriven i priveden. Potraga je usmerena i na područja susednih opština, ali je ovo veliko područje. Mnogo je seoskih, lokalnih puteva i staza. Obaveštena je i uprava policije Crne Gore zbog mogućnosti da se E. L. tamo prebacio tokom noći.

O mogućim motivima pucnjave zasad nema zvaničnih informacija.

Međutim, prema onome što se priča u Sjenici, Hamidović i osumnjičeni E. L. bili su u svađi, navodno, zbog tekstova objavljenih na Fejsbuk stranici Sjeničke novine, koju je Hamidović uređivao. Na toj stranici, navodno, bilo je i tekstova o porodici E. L., pa je zbog toga došlo do sukoba.

Takođe, E. L. i Hamidović su ranije podnosili prijave jedan protiv drugog, koje su prosleđene Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Hamidović i E. L. članovi su dve različite političke opcije. Hamidović je član SPP, pa se i politička svađa uzima kao mogući motiv napada na njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading