U NEMAČKOJ IZREČENA KAZNA SERIJSKOM SILOVATELJU IZ SRBIJE! Evo koliko će ležati u zatvoru za sedam napada!

Autor: Republika

Hronika

19.04.2021

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin, serijski silovatelj, osuđen je na 14 godina zatvora na sudu u Berlinu zbog napada i silovanja sedam žena.

RepublikaFoto: youtube.com/ WELT

Siniša K. (30) je brutalno napastvovao sedam žena. Svaki put bi se pojavio iznenada i to usred bela dana u šumi ili na nekom puteljku, zgrabio bi žene i silovao ih.

Najmlađa žrtva ima 14, a najstarija 27 godina, prenose nemački mediji.

Posle dva meseca suđenja, regionalni sud je u ponedeljek saopštio presudu - Siniša je osuđen na 14 godina zatvora i naknadni preventivni pritvor - za šta se zalagalo javno tužilaštvo.

Do napada je došlo u junu i julu prošle godine, a mediji su nedeljama izveštavali o brutalnim napadima na žene koje su pešačile ili vozile bicikl.

Siniša K, serijski prestupnik, uglavnom je napadao žene u šumskim predelima Berlina i Brandenburga.

Silovao i u Srbiji

Prošlog leta su fantomski portreti, a potom i mutne fotografije osumnjičenog danima bili velika vest u Nemačkoj. Uhapšen je sredinom jula nakon poslednjeg silovanja i posle policijske potere koju je jedan policajac opisao kao „filmsku“. K. nije reagovao na pucnje upozorenja. „Okretan tip, neverovatno brz“, ispričao je pred sudom jedan policajac o beguncu.

Siniša K. iz Melenaca nadomak Zrenjanina je do 2018. u Srbiji izdržavao petogodišnju kaznu zbog silovanja i krađe. Kasnije je sa partnerkom otišao u Berlin gde su mesecima živeli ilegalno.

„Verujem da se radi o krajnje opasnom serijskom počiniocu“, rekao je advokat Roland Veber koji zastupa jednu od berlinskih žrtvi. „To su monstruozna dela neopisive brutalnosti kakva se retko, retko viđaju.“

Javno tužilaštvo optužilo je Srbina za šest silovanja, jedan pokušaj silovanja, opasan napad i pokušaj iznude.

U jednom slučaju, pozivi u pomoć napadnute devojke (18) i prisustvo kampera sprečili su izvršenje dela.

Na početku suđenja Siniša K. je kratko priznao dela i rekao da se "stidi zbog svojih akcija".

Siniša je opisao kako je napadao žene: obratio bi im se na engleskom pitajući za pravac, a onda bi ih zgrabio, davio, pretio, da bi ih na kraju silovao. Nekada je bio naoružan šrafcigerom, a nekada bi im pretio nožem.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading