BANDE MIGRANATA HARAJU BEOGRADOM: Krvavi incidenti sve učestaliji, građani ne znaju kako da se ZAŠTITE!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon poslednjeg krvavog incidenta, u kojem je migrant nožem ranio mladića S. V. (24) na Zelenom vencu u četvrtak uveče i naneo mu teške povrede, reporteri Srpskog telegrafa uverili su se na licu mesta da ovaj kraj zbog "gostiju" sa Bliskog istoka uopšte nije bezbedan.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Park pun migranata

U razgovoru sa trgovcima iz Kameničke ulice i onima koji imaju lokale kod Ekonomskog fakulteta, saznali smo da mnogi migranti ne prezaju ni od čega i pljačkaju naše građane na drzak način.

- Uvek smo na oprezu kada se migranti približe našem lokalu jer često kradu. Obično otvore frižider i uzmu sok, a kada im mi viknemo, oni nam uz osmeh pokažu srednji prst i otrče, a nama samo ostaje da ih jurimo i rizikujemo da i nas izbodu, kao što to čine jedni drugima. Jednom prilikom se desilo da je mušterija uzimala svoju pljeskavicu, a da mu je za to vreme jedan izvukao novčanik iz pantalona i pobegao. Drugi njegov sunarodnik video je kombi sa našim dostavljačem namirnica i ušao na vrata suvozača da ukrade torbicu dok je on vadio robu. Takođe, mnogo puta se do smrti obračunavaju u parku, a mediji saznaju samo za poneki slučaj - ispričao nam je Aleksandar Mlađenović, radnik restorana brze hrane.

Obijaju lokale

Radnica poljoprivredne apoteke u Kameničkoj ulici ispričala nam je da migranti kod nje dolaze uglavnom da kupe kabanice i gumene čizme i da se stalno cenkaju, ali da znaju da budu i grubi.

- Često ih opominjemo da moraju da stave masku, ali oni počnu da se svađaju i ne možemo da izađemo na kraj s njima, a jednom nam je komšija iz susednog lokala rekao da su jedne večeri kamenom pokušali da nam obiju objekat - kaže naša sagovornica.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Aleksandar Mlađenović, radnik brze hrane

Drugi Beograđanin nam je rekao da je jedne večeri na Zelenom vencu sprečio džeparenje na autobuskoj stanici.

- Slučajno sam ugledao migranta kako devojci otvara ranac, pa sam pritrčao i zgrabio ga za ruku, a on mi se otrgao i pobegao. Drugom prilikom na istom mestu, dok sam čekao autobus 56, video sam jednog kako trči ka Kameničkoj ulici, a zatim staje jer je iskrenuo nogu, a na nekoliko metara od njega drugarica govori jednoj devojci: "Ovaj ti je skroz otvorio ranac", ali, srećom, nije stigao ništa da izvuče - ispričao je Nikola Ristić za naš list.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Migranti u Kameničkoj

S druge strane, ima i učtivih državljana zemalja koje su obuhvaćene ratom, a u Srbiju dolaze kao u tranzitnu zemlju, nakon koje planiraju u neku u Evropskoj uniji.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Vjeročka Turan

- Uvek me iznenadi kada mi uđu u radnju u velikoj grupi, a budu izuzetno fini i pošteni. Izaberu garderobu koja odgovara njihovom džepu i naravno da se cenkaju, kao što to rade i Srbi u drugim zemljama, ali na kraju nikad ne bude incidenata. Divim se njihovoj pobožnosti, od koje ne odustaju ni pored sve muke koja ih je snašla - naglasila nam je vlasnica butika polovne odeće Vjeročka Turan.

Napadnuta devojka

Poslednja dva incidenta sa migrantima posebno su zabrinula građane.

Beograđanka Maja Subašić išla je stepenicama kod Brankovog mosta 26. septembra, kada ju je migrant oborio na zemlju da bi joj uzeo telefon. Ona se s njim potukla, a niko od obližnjih prolaznika nije hteo da joj pomogne, pa je napadač pobegao tek kada je naišao jedan par koji je na njega vikao.

U drugom slučaju policija je 1. septembra izvukla iz Save leš migranta koji je brutalno ubijen, a inspektori sumnjaju da su to počinili njegovi sunarodnici koje još nisu pronašli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading