PREMINULA TELEVIZIJSKA LEGENDA! Bio je KLJUČAN čovek BBC-a i POKRETAČ mnogih popularnih serija!

Autor:

Zabava

09.04.2024

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ser Pol Foks napustio nas je u 98. godini.

PREMINULA TELEVIZIJSKA LEGENDA! Bio je KLJUČAN čovek BBC-a i POKRETAČ mnogih popularnih serija!

Foto: Pixabay

Sveća

U 98. godini preminuo je ser Pol Foks, bivši izvršni direktor BBC-ja, čovek koji je bio pokretač brojnih popularnih serija. Ser Pol je bio ključna figura u stvaranju nekih od najomiljenijih televizijskih programa, a njegova kreativnost i vizionarski pristup ostavili su dubok trag u svetu televizije.

Ser Pol Foks je bio ključna figura u pokretanju popularnog sitkoma "Dad's Army", koji je postao klasik britanske televizije. Takođe, on je nadgledao lansiranje humoristične serije "The Two Ronnies" i tok šoua "Parkinson", ostavljajući neizbrisiv pečat u televizijskom svetu. Njegova kreativnost se ogledala i kroz osmišljavanje BBC sportske ličnosti godine, pokazujući širok spektar interesovanja i sposobnosti.

Generalni direktor BBC-ja Tim Dejvi istakao je značaj i uticaj koji je ser Pol imao na televizijsku industriju, nazivajući ga "jednom od najboljih TV menadžera iz zlatne ere televizije". Njegova izuzetna karijera obuhvatala je ne samo BBC, već i celu televizijsku industriju, ostavljajući neizbrisiv pečat.

Ser Pol Foks nije samo bio ključna figura u pokretanju popularnih serija, već je bio i osnivač i urednik sportske emisije "Grandstand", kao i kontrolor kanala BBC One. Njegov doprinos televiziji bio je širokog obima, a njegova uloga ostaje neizbrisiva.

Izgubivši ser Pola Foksa, televizijska industrija je izgubila jednog od svojih najvećih inovatora i pokretača, čoveka čije je delo zauvek obeležilo svet televizije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading