ČEKA GA OSKAR ZBOG ULOGE U "OPENHAJMERU", A KARIJERU JE POČEO U SRPSKOM FILMU: Legendarnog glumca otkrio je naš čuveni reditelj

Autor: P. R.

Zabava

04.08.2023

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kilijana Marfija, koji bi sledeće godine mogao dobiti Oskara. otkrio je naš čuveni reditelj Goran Paskaljević!

ČEKA GA OSKAR ZBOG ULOGE U "OPENHAJMERU", A KARIJERU JE POČEO U SRPSKOM FILMU: Legendarnog glumca otkrio je naš čuveni reditelj

Foto: Tanjug/AP

Čuveni filmski reditelj i scenarista Goran Paskaljević zaslužan je za uspešnu karijeru glumca Kilijana Marfija, koji se u svetskoj kinematografiji proslavio velikim ulogama, od kojih je poslednja u blokbasteru "Openhajmer" reditelja Kristofera Nolana, a koji pretenduje da postane kandidat za prestižnu nagradu "Oskar".

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Goran Paskaljević

Naime, Marfi danas iza sebe ima uspešnu karijeru, a malo ko zna da je njegov talenat zapravo među prvima zapazio čuveni srpski filmski reditelj i scenarista Goran Paskaljević. Podsećanja radi, poznati glumac je davne  2001. godine zaigrao u filmu "Kako je Hari postao drvo", nagrađivanom Paskaljevićevom ostvarenju.

Radnja se dešava u ruralnoj Irskoj 1924. godine, a Marfi igra Gasa, kog otac Hari redovno mentalno i verbalno zlostavlja.

Republika

Foto: youtube.com/Just Grow ItPre

Kilijan Marfi

Nakon ove uloge, kreće Kilijanov uspon ka vrhu i druge brojne uloge poput onih u ostvarenjima "28 dana kasnije" (2002), "Hladna planina" (2003), "Crveno oko"(2005), "Početak" (2010), "Denkerk" (2017), a obožavaoci stripova i superheroja ga znaju i kao Strašila u Betmenovoj trilogiji "Mračni vitez", kao i u hit seriji "Birmingemska banda".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading