SPEKTAKL GABRIJELA FELCA I BEOGRADSKE FILHARMONIJE: "Betoven maraton" u Novom Sadu

Autor:

Zabava

14.06.2022

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svih devet simfonija Ludviga van Betovena biće izvedeno 26. juna u Novom Sadu.

SPEKTAKL GABRIJELA FELCA I BEOGRADSKE FILHARMONIJE: "Betoven maraton" u Novom Sadu

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Gabrijel Felc

U okviru "Betoven maratona", jednog od najznačajnijih projekata Novog Sada kao Evropske prestonice kulture, Beogradska filharmonija će naizmenično sa kolegama iz Dortumunda izvesti svih devet simfonija velikog kompozitora Ludviga van Betovena 26. juna u Novom Sadu, a zajednički šef-dirigent Gabrijel Felc ističe da posetioce očekuje pravi spektakl.

- Sve simfonije za jedan dan, to je stvarno veliki spektakl! Sve simfonije sam dirigovao ranije. Uobičajena praksa je da imaš najviše dve simfonije za jedan program, zato je situacija vrlo emotivna za mene - rekao je Felc. 

Dirigent je podsetio da je na "Betoven maratonu" rađeno četiri godine, a prvi pokušaj da se program izvede u Beogradu bio je 2020. kada je morao biti odložen zbog pandemije koronavirusa. On je ocenio da Betoven spada među najvažnije ljude u istoriji, poput Leonarda Da Vinčija, Mikelanđela ili Johana Volfganga Getea.

- On nije samo kompozitor već čovek velikog srca. Pisao je muziku za nas, za vas, za celi svet - istakao je Felc.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading