JESEN USRED APRILA! Ujutru oblačno, popodne kiša i grmljavina, ali i malo toplije!

Autor:

Vesti

23.04.2024

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do subote ne sklanjajte kišobrane i kabanice!

JESEN USRED APRILA! Ujutru oblačno, popodne kiša i grmljavina, ali i malo toplije!

Foto: Shutterstock

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, ujutru i pre podne na jugu i istoku, a posle podne i u ostalim krajevima sa kišom i pljuskovima, koji ponegde mogu biti praćeni i grmljavinom i najvišom dnevnom temperaturom od 14 do 18 stepeni Celzijusa.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najniža temperatura biće od 3 do 8 stepeni.

Više padavina se očekuje u južnim i istočnim krajevima Srbije. Vetar umeren i jak,  na jugu Banata i u Podunavlju povremeno i olujni,  južni i jugoistočni. 

I u Beogradu će ujutro i pre podne biti umereno oblačno, od sredine dana povećanje oblačnosti, a posle podne povremeno sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima. Vetar umeren i jak, jugoistočni. 

Najniža temperatura u glavnom gradu biće oko 8, a najviša oko 17 stepeni Celzijusa.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do subote, 27. aprila, biće promenljivo oblačno, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima, ponegde uz mogućnost grmljavine, a na visokim planinama u toku noći ili u jutarnjim satima sa snegom. 

U subotu se tek ponegde u planinskim predelima očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak. Od petka, 26. aprila, postepeno toplije.

Aktuelni podaci

U Srbiji je trenutno najhladnije u Požegi gde je u 5 jutros izmeren 1 stepen po Celzijusovoj skali. Slede Kuršumlija i Kopaonik sa 2 stepena. TRenutno je najtopije u Velikom Gradištu, gde je 11 stepeni, a slede Beograd. Ćuprija i Negotin sa 10 stepeni.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading