DA LI JE MOGUĆE?! U OVOM GRADU u četvrtak izmereno 20 stepeni, a samo dan kasnije OTIŠLI U MINUS - Evo o kom mestu u Srbiji se radi!

Autor: D.B.

Vesti

20.01.2024

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolozi su upozorili da se ovakvi nagli preokreti vremena mogu očekivati u prelaznim periodima između godišnjih doba te da građani treba da budu spremni na promenljive vremenske prilike.

DA LI JE MOGUĆE?! U OVOM GRADU u četvrtak izmereno 20 stepeni, a samo dan kasnije OTIŠLI U MINUS - Evo o kom mestu u Srbiji se radi!

Foto: shutterstock

U prethodnim danima, građani Srbije su uživali u pravom prolećnom vremenu, sa temperaturama koje su se kretale i do dvadeset stepeni Celzijusa. Ovo je posebno bilo izraženo na jugu zemlje, gde je u četvrtak u Nišu zabeleženo čak 20 stepeni. Međutim, u petak uveče došlo je do iznenadnog preokreta vremenskih prilika.

U petak uveče, umesto prolećne toplote, građani su se susreli sa padavinama u vidu snega, a jutarnje temperature su pokazale da je došlo do značajnog pada temperature, čak i ispod nule. Ovakav nagli preokret vremena izazvao je iznenađenje među stanovništvom, posebno nakon prethodnih sunčanih dana.

Građani su se brzo prilagodili novonastaloj situaciji, te su obukli zimske jakne i pripremili svoja vozila za vožnju po snegu. Mnogi su iskoristili priliku da uživaju u snežnim radostima, praveći sneška belića i uživajući u zimskim aktivnostima.

Nagli preokret vremena imao je značajan uticaj na saobraćaj, posebno na putevima koji vode ka planinskim predelima. Vozači su morali biti oprezniji i prilagoditi vožnju uslovima na putu kako bi bezbedno stigli do svojih odredišta.

Meteorolozi su upozorili da se ovakvi nagli preokreti vremena mogu očekivati u prelaznim periodima između godišnjih doba te da građani treba da budu spremni na promenljive vremenske prilike. Ovo je još jedan podsetnik da priroda uvek može iznenaditi svojim promenljivim raspoloženjem.

U zaključku, ovaj nagli prelazak sa prolećnog vremena na zimsku idilu još jednom je podsetio građane Srbije da se uvek treba pripremiti za neočekivane vremenske promene i da je važno prilagoditi se novonastalim uslovima.

Na jugu i jugoistoku do 10 cm snega

- Danas na severu ujutro razvedravanje, ponegde uz umeren mraz, a tokom dana pretežno sunčano. U ostalim krajevima oblačno, na jugozapadu, jugu i istoku sa snegom uz formiranje, a na visokim planinama povećanje visine snežnog pokrivača - navodi RHMZ.

Na jugu i jugoistoku Srbije očekuje se 5 do 10 cm, lokalno i oko 15 cm, a na planinama do 30 cm snega. Posle podne i uveče prestanak padavina.

Jutarnja temperatura od -5 na severu do +1 °S na istoku, najviša od -1 na jugu do +3 °S na severu. U toku noći suvo uz delimično razvedravanje. Sutra suvo sa dužim sunčanim intervalima ali hladno vreme. Juče je u Srbiji bilo izuzetno hladno, iako je dan počeo sa +12.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading