AKO STE MISLILI DA SMO IZAŠLI IZ HLADNOG PERIODA - NISMO! Srbiju tek čeka "debeo minus" i padavine: Pogledajte detaljnu prognozu za kraj januara i februar!

Autor: D.B.

Vesti

17.01.2024

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema najnovijoj prognozi RHMZ-a, Beograd može očekivati čak 20 snežnih dana u periodu od 16. januara do 15. februara.

AKO STE MISLILI DA SMO IZAŠLI IZ HLADNOG PERIODA - NISMO! Srbiju tek čeka "debeo minus" i padavine: Pogledajte detaljnu prognozu za kraj januara i februar!

Foto: shutterstock

Nakon nedavnog temperaturnog skoka, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavljuje da se zima vraća, sa više snežnih dana u narednom periodu. Prema prognozi koju je objavio RHMZ, očekuje se da će u narednih mesec dana biti više snežnih padavina, posebno u nižim krajevima.

Prognoza za Beograd: 20 snežnih dana očekuje se do 15. februara

Prema najnovijoj prognozi RHMZ-a, Beograd može očekivati čak 20 snežnih dana u periodu od 16. januara do 15. februara. Posebno intenzivan snežni period predviđen je između 29. januara i 10. februara, što ukazuje na značajan uticaj zimske sezone tokom narednih nedelja.

Zlatibor i Kopaonik: Svaki dan sa snežnim padavinama

Jedna od omiljenih srpskih planina, Zlatibor, takođe će biti obuhvaćena intenzivnim snežnim padavinama skoro svakog dana, prema prognozi RHMZ-a. Situacija je slična i na Kopaoniku, gde se očekuje kontinuirani snežni pokrivač tokom narednog perioda.

Niske temperature takođe u prognozi

Pored obilja snežnih padavina, RHMZ najavljuje i niske temperature. Prema prognozi, najviša dnevna temperatura od 4 stepena očekuje se 18. i 24. januara, dok će najniža temperatura biti zabeležena 2. i 3. februara, sa vrednostima koje će pasti i ispod -8 stepeni.

Dugoročne prognoze, kako ističe RHMZ, treba posmatrati kao orijentacione, uz preporuku da se koriste uz prognoze za pet dana unapred. Ova najava povratka zime sa obiljem snežnih dana i niskim temperaturama ukazuje na važnost pripreme za zimski period i pažljivo praćenje meteoroloških izveštaja tokom narednih nedelja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading