DANAS OTOPLJENJE, A ZA VIKEND... Donosimo detaljnu prognozu za narednih 7 dana: Ne odlažite jakne i bunde, iako je danas sunčano!

Autor: D.B.

Vesti

14.01.2024

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od petka se očekuje osetan pad temperature, skretanje vetra na severozapadni pravac i mestimičan sneg.

DANAS OTOPLJENJE, A ZA VIKEND... Donosimo detaljnu prognozu za narednih 7 dana: Ne odlažite jakne i bunde, iako je danas sunčano!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ, ST/N. MANDIĆ, Tanjug/J. ILIĆ

Danas, na dan Srpske nove godine, prema vremenskoj prognozi Republičkog hidro-meteorološkog zavoda, očekuje nas hladno jutro sa umerenim mrazom, ali će tokom dana biti malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima i malo toplije.

Vetar će biti slab i umeren južnih pravaca, dok će temperature kretati od -9 stepeni do -3 stepena ujutro, a najviša dnevna će biti od 3 stepena do 9 stepeni.

Vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu nas očekuje hladno jutro sa mrazom, ali tokom dana će biti malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima i malo toplije. Vetar će biti slab južni i jugoistočni, a temperature će se kretati od -5 stepeni do -3 stepena ujutro, dostižući oko 5 stepeni tokom dana.

Vremenska prognoza za narednih sedam dana

U ponedeljak će biti pretežno oblačno sa kišom, koja će se u brdsko-planinskim predelima pretvarati u susnežicu i sneg. Jutro će biti kišovito u većini predela, dok će se kiša lediti na tlu. U toku dana, kiša će preći u sneg na severu, kao i u centralnim i južnim krajevima. Krajem dana i tokom noći na zapadu i jugozapadu ponovo je moguća pojava kiše koja će se lediti na tlu. U utorak se očekuje oblačno vreme sa snegom, ali će tokom popodneva doći do postepenog prestanka padavina i smanjenja oblačnosti.

U sredu i četvrtak nas očekuje toplije i vetrovito vreme sa umerenim i jakim južnim i jugozapadnim vetrom. U sredu pre podne će biti suvo, dok se očekuje kiša po podne i uveče, posebno na jugu, dok će se u četvrtak kiša očekivati u svim krajevima. Na planinama će usled jakog vetra doći do naglog topljenja snega. Od petka se očekuje osetan pad temperature, skretanje vetra na severozapadni pravac i mestimičan sneg.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading