UPOZORENJE ZA VOZAČE! Sneg pao u Beogradu, temperatura se spušta na samo jedan stepen!

Autor:

Vesti

15.01.2024

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snežna idila u Beogradu, susnežica na severu Srbije

UPOZORENJE ZA VOZAČE! Sneg pao u Beogradu, temperatura se spušta na samo jedan stepen!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić


Srbija se priprema za prvu snežnu oluju ove sezone, dok je Beograd već prekriven belim pokrivačem. Trenutna temperatura od jednog stepena neće biti dovoljna da zadrži sneg, ali vozači se i dalje pozivaju na oprez zbog klizavog kolovoza.

RHMZ najavio povećanje snežnog pokrivača

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da će se oblaci sa snegom širiti ka ostalim delovima zemlje, uz očekivano povećanje visine snežnog pokrivača. U Beogradu se očekuje slab sneg tokom večeri i noći, dok su na društvenim mrežama već počeli da se dele snimci sa puteva u Srbiji, prikazujući teške uslove u saobraćaju.

Variranje temperatura širom Srbije

Temperature širom Srbije variraju od 0°C na severu do 6°C na jugoistoku, dok su na planinama poput Zlatibora, Sjenice i Kopaonika zabeležene temperature koje dodatno doprinose stvaranju snežnog pokrivača. Na Kopaoniku je čak izmereno -1°C, što ukazuje na ozbiljne vremenske promene koje očekuju Srbiju tokom narednih dana.

Srbija se priprema za prve zimske izazove ove godine, s nestrpljenjem očekujući kako će sneg uticati na svakodnevni život i saobraćaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading