UPALJENI I ŽUTI I CRVENI METEOALARM! Oluja, kiša, jako nevreme stiže u Hrvatsku, a EVO i da li će produžiti kod nas!

Autor:

Vesti

14.10.2023

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Hrvatskoj su za sutra upaljeni meteoalarmi više kategorija, od onih za jak vetar do upozorenja na kišu i grmljavinu, a u noći na ponedeljak se u planinama očekuje i malo snega.

UPALJENI I ŽUTI I CRVENI METEOALARM! Oluja, kiša, jako nevreme stiže u Hrvatsku, a EVO i da li će produžiti kod nas!

Foto: Pixabay.com

Nevreme

U Srbiji se sutra očekuje premeštanje jakog, hladnog, fronta, naoblačenje, kiša i zahlađenje.

Od sutra će temperature biti oko ili ispod proseka, rekao je meteorolog Marko Čubrilo, posebno u drugom delu sedmice kada su moguće i obilnije padavine. Sneg je moguć na planinama višim od 800 metara nadmorske visine.

Iako nema trenutnih upozorenja za danas, u nedelju se očekuje opasno vreme u većem delu Hrvatske. Žuti meteoalarm je aktiviran širom unutrašnjosti zbog očekivanih udara vetra do 65 km/h i kiše.

Na Jadranu, međutim, očekuje se narandžasto upozorenje zbog nevremena i snažne bure koja će dostizati brzine do 110 km/h na Kvarneru, dok će za područje Velebitskog kanala biti na snazi crveno upozorenje, što predstavlja najviši stepen opasnosti, zbog očekivanih udara bure do čak 130 km/h.

Što se tiče padavina i vetra za nedelju, DHMZ najavljuje jače naoblačenje uz kišu, dok bi u planinama u noći na ponedeljak moglo pasti i malo snega.

Vreme u Srbiji

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je dolazak jačeg naoblačenja praćenog kišom i kratkotrajnim pljuskovima, uz snažan severozapadni vetar i pad temperature.

Ovo će se najpre manifestovati ujutru i pre podne na severu i zapadu Srbije, a zatim će se tokom popodneva i večeri proširiti na celu teritoriju zemlje.

Prema prognozi, minimalne temperature će se kretati u rasponu od 4 do 15 stepeni, dok će maksimalne dnevne temperature varirati od 15 stepeni na severu do 26 stepeni Celzijusa na jugu i istoku Srbije.

Vetar slab, zapadni i jugozapadni, ujutru i pre podne na severu i zapadu, a posle podne i u ostalim krajevima u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju na umeren i jak.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading