GRAD VELIČINE LEŠNIKA POTUKAO OVA MESTA U SRBIJI! Odjednom se zacrnelo i počelo da TUČE, počinjena ogromna šteta usevima!

Autor:

Vesti

19.09.2023

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad praćen kišom i vetrom pogodio je nekoliko sela.

GRAD VELIČINE LEŠNIKA POTUKAO OVA MESTA U SRBIJI! Odjednom se zacrnelo i počelo da TUČE, počinjena ogromna šteta usevima!

Foto: RINA

Jako olujno nevreme praćeno intenzivnim gradom pogodilo je tokom popednevnih sati sela u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca.

Desetominutni grad veličine lešnika koji je pogodio Čačak i njegova okolna sela, kao i Gornji Milanovac, bio je dovoljan da, prema rečima meštana, ošteti rod jabuka i to pred samu berbu.

- Odjednom se zacrnelo i krenulo da tuče. Niko se nije nadao da će sada u septembru ovako jako grad padati. Pretrpeli smo ogromne šteta na šljivi, kajsiji i trešnji, a sada je došla na red i jabuka koja će po svoj prilici završiti u drugoj klasi, skoro svaku je ulupao led - kažu za RINU voćari čačanskog sela Miokovci.

Republika

Foto: RINA

Grad veličine lešnika potukao Gornji Milanovac i čačanska sela

Na teritoriji opštine Gornji Milanovac grad praćen kišom i vetrom pogodio je nekoliko sela, a manja meterijalna šteta pričinjena je na povrtasrksim kulturama.

Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je novo upozorenje na nevreme.

- Jaka konvektivna oblačnost koja se iz Bosne i Hrcegovine u zapadnoj struji premešta ka Drini i zapadnoj Srbiji usloviće u narednih sat vremena intenzivne plјuskove sa grmlјavinom i pojavom grada na području između Loznice i Bajine Bašte, kao i ponegde u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu - navedeno je u najnovijem upozorenju RHMZ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading