NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! Na snazi žuti meteoalarm, ova TRI dela Srbije prva na udaru!

Autor:

Vesti

15.09.2023

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upozorenje se odnosi na to da vreme može biti potencijalno opasno.

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! Na snazi žuti meteoalarm, ova TRI dela Srbije prva na udaru!

Foto: Shutterstock

Kiša i vetar

Žuti meteoalarm koji upozorava na pojavu kiše i grmljavine upaljen je za tri dela Srbije - Jugoistočnu, Jugozapadnu i Kosovo i Metohiju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

Ranije je RHMZ najavio da se u Srbiji očekuje promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, da će se najniža temperatura kretati od 13 do 19, a najviša od 25 do 29 stepeni.

Prema vremenskog prognozi, na severu i u Negotinskoj Krajini će biti suvo, dok se u ostalim krajevima očekuje ponegde kiša i kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Danas i sutra žuti meteoalarmi

Za danas je upaljen žuti meteoalarm za kišu i grmljavinu u delovima Jugozapadne Srbije, dok se samo na grmljavinu odnosi na jugoistočni deo zemlje i Kosovo i Metohiju.

U subotu su za te delove takođe upaljeni žuti meteoalarmi, ali i za Istočnu Srbiju. Upozorenja se za prvi dan vikenda odnose na grmljavinu.

Foto: RHMZ

Meteoalarm za petak

 

To upozorenje se odnosi na to da vreme može biti potencijalno opasno.

Foto: RHMZ

Prognoza za subotu

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - navodi se na sajtu RHMZ-a.

Promenljivo oblačno i narednih sedam dana

U narednih sedam dana će biti promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima.

Do ponedeljka se očekuje da kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom bude retka pojava, dok se u utorak posle podne i u sredu, uz manji pad temperature, očekuju na širem području.

U drugoj polovini sledeće sedmice će biti uglavnom suvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading