OVE DELOVE SRBIJE VEČERAS POGAĐAJU KIŠA I PLJUSKOVI! Ovo je najnovije upozorenje RHMZ-a

Autor:

Vesti

16.09.2023

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je novu najavu za kišu i pljuskove u Srbiji.

OVE DELOVE SRBIJE VEČERAS POGAĐAJU KIŠA I PLJUSKOVI! Ovo je najnovije upozorenje RHMZ-a

Foto: pixabay.com

Ranije danas su najavili prisustvo kiše ili kratkotrajnih pljuskova u jutarnjim i pre podnevnim časovima na jugu i istoku zemlje, dok će se tokom sredine dana pojavljivati lokalno i u drugim regionima. 

Prema najnovijem obaveštenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), tokom popodneva se očekuju povremene kiše ili kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom u jugozapadnim, južnim i istočnim delovima Srbije, prenosi Blic.

Danas u Srbiji možemo očekivati promenljivo oblačno vreme, sa povremenom kišom, naročito u jutarnjim časovima. Vetar će biti slab do umeren, uglavnom iz istočnih i jugoistočnih pravaca, a na jugu Banata ponekad i jak.

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Ljudi prelaze ulicu na kiši

Minimalne temperature kretaće se u rasponu od 12 do 18 stepeni, dok će maksimalne dnevne temperature biti između 25 i 28 stepeni.

Što se tiče Beograda, vremenska prognoza ukazuje na promenljivo oblačno vreme, sa mogućnošću kratkotrajnih kiša ili pljuskova sredinom dana i popodne u pojedinim delovima grada. Vetar će biti slab do umeren, dolazeći iz istočnog i jugoistočnog pravca, dok će se temperature kretati od 15 do 17 stepeni ujutru, sa maksimalnom dnevnom temperaturom oko 28 stepeni u prestonici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading