I PORED PLJUSKOVA I GRMLJAVINE, TEMPERATURA NE PADA! RHMZ izdao preciznu prognozu za oktobar, čeka nas pravi ROLERKOSTER!

Autor:

Vesti

15.09.2023

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je prognozu vremena za Srbiju do 15. oktobra.

I PORED PLJUSKOVA I GRMLJAVINE, TEMPERATURA NE PADA! RHMZ izdao preciznu prognozu za oktobar, čeka nas pravi ROLERKOSTER!

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap/Rade Prelic

Prema prognozi RHMZ, u Beogradu i široj okolini do 15. oktobra se očekuju visoke temperature za ovo doba godine koje će se kretati iznad 28 stepeni, a nekim danima na početku druge polovine septembra i iznad 32 stepena.

Do 7. oktobra temperature se neće spuštati ispod 24 stepena Celzijusovih, a do 15. oktobra se ne očekuje veći pad.

Jutarnje temperature za područje Beograda kretaće se od 15 do 20 stepeni.

Slično vreme biće i u Kragujevcu u periodu od 16. septembra do 15. oktobra.

Kiša je prognozirana za 19. i 20, 23, 26, 27, 28. septembar i početkom oktobra.

I u Novom Sadu će u nrednih mesec dana biti relativno toplo vreme za ovo doba godine. Toplo vrema sa temperaturama preko 30 stepeni obeležiće drugu polovinu septembra. Više kišnog perioda biće u prvoj polovini oktobra.

Kraj septembra u Nišu takođe će biti topao sa temperaturama koje će u nekim danima prelaziti 32 stepena Celzijusa. Više kišnih dana, prema prognozi, biće u oktobru.

Na Zlatiboru će se maksimalne dnevne temperature do 26. septembra kretati između 24 i 28 stepeni, a zatim sledi pad.

Na Kopaoniku, maksimalne dnevne temperature kretaće se od oko 10 stepeni i neće prelaziti 24 stepena.

U toku večeri kiša i pljuskovi očekuju se u zapadnim predelima Srbije. Oblačnost sa padavinama iz Bosne u ovom času premešta se dalje na istok i posle 22 časova doneće kišu i pljuskove zapadu Srbije, uglavnom Zlatiborskom okrugu. Tek ponegde biće uslova za pljuskove sa grmljavinom, rekao meteorolog Đorđe Đurić.

Na svom putu ka centralnim predelima Srbije ova oblačnost će slabiti, tako da se u centralnim predelima padavine ne očekuju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading