HITNO UPOZORENJE ZA CELU SRBIJU! Nadvili se crni oblaci, jaka grmljavina sa pljuskovima i GRADOM!

Autor:

Vesti

19.09.2023

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ izdao je najnovije upozorenje za nevreme koje se sprema.

HITNO UPOZORENJE ZA CELU SRBIJU! Nadvili se crni oblaci, jaka grmljavina sa pljuskovima i GRADOM!

Foto: Profimedia, Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je najnovije upozorenje na nevreme.

- Jaka konvektivna oblačnost koja se iz Bosne i Hrcegovine u zapadnoj struji premešta ka Drini i zapadnoj Srbiji usloviće u narednih sat vremena intenzivne plјuskove sa grmlјavinom i pojavom grada na području između Loznice i Bajine Bašte, kao i ponegde u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu - navedeno je u najnovijem upozorenju RHMZ.

U upozorenju koje važi od 15:24 sati, navodi se:

- Posle podne u Srbiji nestabilno sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom, a pri intenzivnim grmlјavinskim procesima lokalno se očekuje veća količina padavina i kratkotrajna pojava grada. U većem delu Vojvodine pretežno sunčano. Takođe se i na području Beograda očekuju lokalni plјuskovi sa grmlјavinom.

Republika

Foto: pixabay.com

RHMZ izdao upozorenje

Takođe, RHMZ navodi da se na području Zapadne i Jugozapadne Srbije posle podne, a uveče i tokom noći na području srednjeg i južnog Banata, Podunavskog okruga, delovima Braničevskog okruga i Šumadije lokalno očekuju izraženi plјuskovi sa količinom kiše od 10 do 30 mm za kratak vremenski period, grmlјavinom, ponegde i kratkotrajnom pojavom grada.

I na području Beograda očekuju se lokalni plјuskovi sa grmlјavinom, upozoravaju.

- Jaka konvektivna oblačnost iz okoline Šapca u narednih sat vremena premeštaće se na istok ka Obrenovcu i južnim delovima Beograda, uslovlјavajući jake polјuskove sa grmlјavinom i pojavom grada. U narednih sat, dva vremena na području Obrenovca i Beograda, posebno južnih delova Beograda, očekuju se intenzivni plјuskovi sa grmlјavinom i pojavom grada - navodi se u hitnom saopštenju RHMZ.

Takođe, "jaka konvektivna oblačnost sa područja Lјubovije i okoline premeštaće se na istok, ka širem području Valјeva i Lјigu, uslovlјavajući jake polјuskove sa grmlјavinom i pojavom grada".

Kako se navodi, ovo upozorenje važilo je za period od 13:24 do: 15:43 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading