NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Intenzivni pljuskovi praćeni gradom i olujnim vetrom pogodiće OVE REGIJE Srbije u naredna DVA SATA

Autor:

Vesti

29.08.2023

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku popodneva će širom Srbije biti nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Intenzivni pljuskovi praćeni gradom i olujnim vetrom pogodiće OVE REGIJE Srbije u naredna DVA SATA

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ, Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je izdao najnovije upozorenje za nepogode praćene intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

"U naredna dva sata u centralnoj, južnoj i istočnoj Srbiji nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će ponegde biti i intenzivniji uz veću količinu padavina za kratko vreme, pojavu grada i olujnog vetra u zoni pljuskova", navodi se u upozorenju RHMZ.

Što se tiče Beograda, očekuje se da će kiša padati u pojedinim delovima grada, uz mogućnost pljuskova i grmljavine, prema meteorološkom izveštaju RHMZ-a.

"Na području Beograda u naredna dva sata u pojedinim delovima grada sa kratkotrajnom kišom", piše na sajtu RHMZ.

Foto: RHMZ/printscreen

Upozorenje RHMZ

Kako piše u vremenskoj prognozi RHMZ-a, u toku popodneva će širom Srbije biti nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Tokom čitavog dana, RHMZ je izdavao meteorološka upozorenja za obilne pljuskove i grmljavinu širom Srbije. Već u jutarnjim satima su najavili mogućnost kratkotrajnih padavina od 10 do 20 mm, počevši od Banata i istočne Srbije, a kasnije su upozorenja proširena na zapadne i jugozapadne delove zemlje.

Podsetimo, nakon nekoliko vrućih dana, zahlađenje je konačno stiglo u Srbiju, donoseći sa sobom nevreme u pojedinim regionima, praćeno obilnim pljuskovima i gradom.

Na snimcima na društvenim mrežama se mogu videti poplavljene ulice i vozila koja se s teškoćama probijaju kroz visoku vodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading