RED SUNCA, RED OBLAKA, ALI PRIJATAN DAN PRED NAMA! Živa na termometru ide do 26 stepeni - evo šta nas čeka narednih dana

Autor:

Vesti

05.09.2023

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme danas promenljivo oblačno i toplije, a pogledajte kakvo nas vreme očekuje do kraja septembra.

RED SUNCA, RED OBLAKA, ALI PRIJATAN DAN PRED NAMA! Živa na termometru ide do 26 stepeni - evo šta nas čeka narednih dana

Foto: Tanjug/D. NIKOLIĆ

Danas u Srbiji očekuje se promenljivo oblačno vreme i malo toplije vremenske uslove.

Na severu zemlje može biti dužih sunčanih intervala, dok će u brdsko-planinskim predelima ponekad pasti kratkotrajna kiša ili pljusak.

Vetar će biti slab i umeren, osim u planinskim oblastima gde može biti jakog severnog i severoistočnog vetra. Najniža temperatura kretaće se od 13 do 17 stepeni Celzijusa, dok će najviša temperatura biti između 24 i 28 stepeni.

U Beogradu se očekuje promenljivo oblačno vreme i malo povećanje temperature.

Vetar će biti slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura će biti oko 15 stepeni, dok će najviša temperatura iznositi oko 26 stepeni.

U narednim danima se očekuje pretežno sunčano vreme i postepeno povećanje temperature.

Jedino u sredu i četvrtak, u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije, može doći do promenljive oblačnosti i poneke kratkotrajne kiše.

Republika

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Vreme do kraja septembra

Čini se da će septembar biti prijatan mesec sa umerenim temperaturama, bez ekstremnih vrućina ili značajnih hladnih talasa. Sunčani dani će dominirati, ali će biti povremenih osveženja u vidu pljuskova i grmljavine.

Maksimalne dnevne temperature od 23 do 27°C su prijatne i bliže proseku za ovaj mesec, dok će noći biti sveže sa temperaturama od 10 do 15 stepeni. Ipak, očekuju se i neka manja temperaturna kolebanja, sa hladnijim jutrima i toplijim danima.

Broj letnjih dana i tropskih dana će varirati, ali u proseku će biti prihvatljiv broj toplih dana. Takođe, tropske noći se očekuju samo u Beogradu.

Za planine se očekuje niža temperatura, što je tipično za ovu visinsku oblast.

Sve u svemu, izgleda da će septembar biti ugodan mesec u Srbiji, sa temperaturama koje su blago iznad proseka, ali i sa povremenim padavinama koje će pomoći u održavanju ravnoteže u količini padavina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading