"ORLOVI" LETE KA POLUFINALU! Srbija protiv Litvanije NASTAVLJA put ka medalji! Evo gde možete da GLEDATE prenos!

Autor:

Sport

05.09.2023

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije igra četvrtfinalni meč za plasman u polufinale Svetskog prvenstva (10.45).

"ORLOVI" LETE KA POLUFINALU! Srbija protiv Litvanije NASTAVLJA put ka medalji! Evo gde možete da GLEDATE prenos!

Foto: Starsport

Protivnik izabranika Svetislava Pešića na startu eliminacija Mundobasketa biće selekcija Litvanije, koja u eliminacionu fazu ulazi bez poraza.

Baltička reprezentacija je najveću senzaciju priredila u poslednjem kolu J grupe, kada je savladala Amerikance i trku u drugoj fazi grupnog takmičenja završila ispred SAD-a.

Pre toga, Litvanci su nanizali pobede protiv Grčke, Crne Gore, Egipta i Meksika, što govori da srpskim košarkašima neće biti nimalo lako u današnjoj utakmici.

Srbija se od osamostaljenja 2006. godine sa Litvanijom sastajala pet puta, a naš današnji protivnik vodi s 3:2 u pobedama.

Republika

Foto: FIBA

 

Prvi meč odigran je na Evrobasketu 2009. kada je Srbija slavila rezultatom 89:79, pa verujemo da će se istorija ponoviti i da će "orlovi" slaviti.

Ukoliko se to dogodi, Pešićev tim će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Kanada - Slovenija.

- Protiv Litvanije to neće biti dovoljno, protiv njih će i u odbrani i u napadu morati da se nađe balans. Igraju veoma agresivno i spoljni igrači i unutrašnji. Protiv ekipe kakav je bio naš protivnik juče, dovoljno je da dobrom odbranom i prosečnim napadom dođeš do pobede. Protiv Litvanije moramo da imamo izvanrednu odbranu i izvenredan napad - rekao je Pešić pred ovaj meč i dodao:

- To šta su oni radili protiv Amerike nije za nas toliko bitno, čak nismo ni gledali utakmicu. Gledali smo druge utakmice, sa evropskim protivnicima. Ta utakmica protiv Amerike je samo pokazala da je to jedan čvrst tim, koji je dobio sve utakmice do sada i pokazao izvanrednu košarku i u napadu i u odbrani. Treba ti maksimalna koncentracija, igramo četiri utakmice svakih 10 minuta počinje nova. Moramo od prve četvrtine, čim se završi, da se pripremimo za drugu utakmicu - istakao je selektor Srbije.

Utakmicu Srbija - Litvanija direktno će prenosti RTS1 od 10 časova i 45 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading