STIŽE HLADNI FRONT ZA SAM KRAJ AVGUSTA! Temperatura u naglom padu i do 15 stepeni - objavljena najnovija prognoza

Autor:

Vesti

22.08.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početak septembra bi trebalo da donese promenljivo vreme uz temperature oko proseka.

STIŽE HLADNI FRONT ZA SAM KRAJ AVGUSTA! Temperatura u naglom padu i do 15 stepeni - objavljena najnovija prognoza

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Kiša i pljuskovi

Poznati meteorolog, Marko Čubrilo, objavio je najnoviju vremensku prongozu do kraja nedelje, a spomenuo je i kakav početak septembra nas čeka.

Prema njegovim rečima, biće veoma toplo, dok se u sredu i četvrtak mogu očekivati i pljuskovi. U nedelju krajem dana stiže jača destabilizacija atmosfere, a od nedelje prolazne padavine i osetno osveženje.

Početak septembra bi trebalo da donese promenljivo vreme uz temperature oko proseka.

- Narednih dana biće pretežno sunčano i toplo, a u drugom delu nedelje i veoma toplo. Samo će sutra i u četvrtak ponegde i to uglavnom nad planinskim delom BiH, Srbije i Crne Gore biti uslova za lokalne grmljavinske pljuskove. Vetar uglavnom slab, osim u zoni pljuska gde na kratko može biti vrlo jak. Dnevni maksimum do petka od 28 do 32, a na jugu regiona oko 36, a zatim do kraja nedelje od 29 do 34, a na jugu i do 38 stepeni Celzijusa. U nedelju posle podne bi sa severozapada trebalo da se približi hladan font ispred kojeg bi na zapadu, jugozapadu, severozapadu i delom središnjih oblasti regiona trebalo da se pokrenu predfrontalne nestabilnosti.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

 

- Njihova snaga i tačan raspored će se znati tek za dolazeći vikend kada snaga samog hladnog fonta bude jasnije definisana. U noći ka nedelji i u ponedeljak tokom dana se računa na premeštanje hladnog fronta koji će doneti prolazne grmljavinske pljuskove, ponegde i lokalne nepogode, jak, a u zoni fronta na kratko i olujni severozapadni vetar kao i osetnije osveženje tako da bi u ponedeljak maksimumi mogli biti od samo oko 15 na planinskom delu BiH do oko 32 na jugu regiona gde će front stići tek posle podne - predviđa Čubrilo.

Kako kaže, u utorak će biti svežije uz temperature oko proseka i znatno prijatnije, svežije noći, dok je novo pogoršanje moguće oko 30. 8.

- Kako je sinoptika zbog aktivacije tropskog dela Atantika ovih dana sve nestabilnija promene i to značajne su svakako moguće, tako da ćemo snagu samog hladnog fronta i tačan datum njegovog prelaska preko našeg dela Evrope moći utvrditi tek oko vikenda. Deluje da će početak semptembra doneti prijatnije vreme uz temperature oko proseka i povremenu pojavu kiše - piše Čubrilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading