PAKLENE VRUĆINE ZA KRAJ AVGUSTA! Ovo će biti najtopliji dan u nedelji, goreće asfalt, a onda rashlađenje - stiže nagli obrt i opasno vreme

Autor:

Vesti

23.08.2023

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vremenska prognoza do kraja nedelje.

PAKLENE VRUĆINE ZA KRAJ AVGUSTA! Ovo će biti najtopliji dan u nedelji, goreće asfalt, a onda rashlađenje - stiže nagli obrt i opasno vreme

Foto: Tanjug/AP

Tokom ove sedmice, Srbija će biti pogođena toplotnim talasom koji će dovesti do visokih temperatura.

Temperature će se podići do 37 stepeni Celzijusa, što je visoka temperatura, ali nije očekivano da će dosegnuti ekstremne vrednosti kao što je bilo u prethodnim toplotnim talasima kada je zabeleženo čak i do 39 stepeni.

- Sunčano i vrlo toplo biće u Srbiji sve do kraja sedmice. U četvrtak i petak u južnim i centralnim predelima, a u subotu u južnim i istočnim predelima očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom - objavio je “Weather2Umbrella”.

Vreme će biti sunčano i vrlo toplo sve do kraja sedmice. U četvrtak i petak, južni i centralni delovi Srbije mogu očekivati jači razvoj oblačnosti i mogućnost lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Slična situacija očekuje se u subotu, ali ovog puta u južnim i istočnim delovima zemlje.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ, Tanjug/J. ILIĆ/M. MILIVOJEVIĆ

 

Najtopliji dan biće nedelja

Očekuje se da će temperatura biti od 33 do 37 stepeni, a u Beogradu oko 35 stepeni Celzijusa. To će biti poslednji dan intenzivnog toplotnog talasa jer će se približiti hladan front iz oblasti Alpa koji će dovesti do zahlađenja i promene vremenskih uslova.

Tople noći se takođe očekuju tokom ove sedmice, sa minimalnim temperaturama iznad 20 stepeni Celzijusa u većim gradskim centrima, uključujući Vojvodinu i Beograd.

U prvoj polovini sledeće sedmice, očekuje se naglo snižavanje temperature za više od 10 stepeni zbog dolaska hladnog fronta. Ovo može imati negativan uticaj na meteopate i osobe sa hroničnim bolestima, pa se savetuje oprez.

Krajem avgusta i početkom septembra, temperature će se vratiti na letnje vrednosti, ali neće biti prisutni ekstremne vrućine. Maksimalne temperature će biti oko 30 stepeni Celzijusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading