AVGUST NA VREMENSKOJ KLACKALICI! Letnjim temperaturama je kraj već od OVOG datuma - meteorolog otkriva kakva je nedelje pred nama

Autor:

Vesti

14.08.2023

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog Ristić najavio kakvo nas vreme očekuje u drugoj polovini avgusta.

AVGUST NA VREMENSKOJ KLACKALICI! Letnjim temperaturama je kraj već od OVOG datuma - meteorolog otkriva kakva je nedelje pred nama

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Vremenska prognoza

U Srbiji od početka ove nedelje čeka nas postepeni porast dnevne temperature, u utorak uveče i sredu će padati kiša, dok nas do kraja sedmice čeka i do 37 stepeni, kaže za Kurir meteorolog Ivan Ristić.

- I prethodnih dana smo najavljivali jačanje afričkog anticiklona nazvanog "neron". Narednih dana leto i tropski dani nam se polako vraćaju. Narednih dana čeka nas pretežno sunčano vreme sa temperaturama u postepenom porastu. Od danas dnevna temperatura širom naše zemlje kretaće se od 30 do 34 stepena Celzijusa, s tim što će u utorak doći do stvaranja slabo izraženog visinskog ciklona iznad Grčke koji će usporiti priliv ovog toplog afričkog vazduha koji nam dolazi.

Zato se u utorak uveče i u sredu u Srbiji čekaju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom - objašnjava meteorolog Ristić i dodaje:

- Zatim od četvrtka ponovo se vraća sunce i dalji porasti temperatura koje će se do kraja nedelje kretati između 33 i 37 stepeni Celzijusa. Meteorolog kaže i da je ovo poslednji tropski talas na našem području sa temperaturaa preko 30 stepeni Celzijusa.

Republika

Foto: Shutterstock, YouTube/Printscreen

Ivan Ristić

- Ovaj talas sa pravim letnjim temperaturama se završava oko 25. avgusta kada nas očekuje i naoblačenje koje nam donosi kišu, ali i zahlađenje.

Podsetimo, i Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) saopštio je da će od 17. do 21. avgusta u Srbiji biti pretežno sunčano i toplo vreme.

- Uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uglavnom u brdsko-planinskim predelima, a ređe na severu zemlje - najavio je RHMZ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading