KAD SE TAJKUN ŽALI, SVE JE EKSPRESNO: Miško tuži i krije istinu

Vesti

30.03.2018

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad Miroslav Mišković tuži, pravosuđe radi kao švajcarski sat! Vlasnik "Delta holdinga" je podneo je tužbu protiv Srpskog telegrafa 22. februara, a sud nam je uručio u rekordnom roku, posle samo četiri radna dana, preko svog službenika koji je lično došao u našu redakciju. Očigledno je da se nekome previše žurilo jer je samo dan kasnije tužba stigla i poštom. U ostalim slučajevima, kada nas tuže drugi ljudi ili firme, do dostave može da prođe i po mesec i po ili dva, a jedini put kada je tužba ekspedovana u ovako kratko roku bio je (čudne li koincidencije) kada nas je tužio Vuk Jeremić.

RepublikaFoto: Tanjug
Miroslav Mišković

BEZ ODGOVORA

Mišković je ovog puta naš list tužio zbog tekstova u kojima smo raskrinkali prodaju juhor pašteta sa isteklim rokom trajanja u istoimenoj prodavnici u Beogradu. "Juhor" je inače deo Miškovićeve imperije i posluje u okviru "Delta holdinga", a bajate paštete je naša novinarka lično kupila u njihovoj radnji i za to ima fiskalni račun kao dokaz.

- Praksa je da ovakvi sudski dokumenti stignu poštom. Zbog toga sam se iznenadio kada je pozivar stigao s tužbom. Ovo je zaista bilo ekspresno uručivanje jer je za to uglavnom potreban duži vremenski period - kažu u pravnoj službi Srpskog telegrafa.

On napominje i da je ovo prvi slučaj da je tužba u redakciju dostavljena fizički, da je doneo čovek iz suda kao da je najhitnija i prioritet u odnosu na sve ostale slučajeve.

Imajući u vidu da brzina srpskom pravosuđu nije jača strana, nameće se logično pitanje da li je neko uticao na Viši sud da ubrza proceduru ili je to odluka samog sudije. Odgovor na to pitanje juče od Višeg suda nismo dobili.

KRIJU SNIMAK

Podsetimo, novinarka Srpskog telegrafa je 7. marta u prodavnici "Juhor" kupila ćureću paštetu, kojoj je rok istekao dva dana ranije - 5. marta. Slučaj smo prijavili veterinarskoj inspekciji, koja je bajate paštete zatekla u magacinu prodavnice, gde su sklonjene nakon što smo mi, nekoliko sati ranije, uputili pitanja "Delta holdingu". To se sve sigurno može videti na snimku kamera koje postoje u prodavnici u Vlajkovićevoj ulici, međutim, "Delta holding" je odbio da nam taj video-zapis dostavi iako smo ga tražili i od te kompanije i od njihovog advokata. Možda će sud imati više sreće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Marija8908

30.03.2018 07:09

Miskovic treba da odgovara za sve prevare koje je ucninio! A ima ih!

Vodolija

30.03.2018 07:24

Мишковић хоће да угаси по њему неподобне медије који неће да пишу лажи.

Krle

30.03.2018 07:34

Sve se vidi sve se zna.

kiki

30.03.2018 07:35

Smatram da Miskovic treba da odgovara za sve prevare koje je uradio i da da ga kazne i da dobije ono sto i zasluzuje.