ĐACI IMAJU SVE VEĆA PRAVA, DOLAZE U ŠKOLE KAD HOĆE, A SA NASTAVNICIMA SU NA "TI": Prosvetari se na časovima susreću sa UŽASOM - a roditelji očekuju da im decu vaspitaju profesori!

Autor: T.V.

Vesti

27.11.2023

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavnik otkriva da su napadi na profesore postali učestali, ali da se kazne svode na smanjenje ocene iz vladanja, koja se često popravi do kraja školske godine.

ĐACI IMAJU SVE VEĆA PRAVA, DOLAZE U ŠKOLE KAD HOĆE, A SA NASTAVNICIMA SU NA "TI": Prosvetari se na časovima susreću sa UŽASOM - a roditelji očekuju da im decu vaspitaju profesori!

Foto: shutterstock

Nastavnik zaposlen u jednoj privatnoj školi u Srbiji izneo je šokantne tvrdnje o atmosferi i ponašanju đaka u toj ustanovi.

Iako se često smatra da privatne škole primenjuju strože kriterijume, u ovom slučaju nastavnik tvrdi da je situacija potpuno suprotna, te da se suočava s anarhijom i nepoštovanjem od strane učenika.

- U tim školama dolaze kad ko hoće, odlazi kad hoće. Sa nastavnicima su, čast izuzecima, učenici na ti. Možete računati i na to da kada uđete na čas, niko ne želi da radi, bojkotuju vas, mogu da napuste čas kad god žele, bez ikakve posledice - izjavljuje razočarani prosvetni radnik.

On dalje otkriva da su napadi na profesore postali učestali, ali da se kazne svode na smanjenje ocene iz vladanja, koja se često popravi do kraja školske godine.

- Jedu na času, puštaju muziku, gađaju se, nemaju ni sveske ni olovke, neki nemaju čas ni rančeve, dakle došli su tu samo da bi nesto završili, a roditelji znaju da su napravili ogroman propust, i sada su ih poslali da ih mi vaspitavamo - zaključuje ogorčeno.

Nastavnik ističe da učenici često vređaju profesore na osnovu verske, seksualne i rasne pripadnosti, te da su roditelji svesni problema, ali ih šalju u školu očekujući da će profesori obavljati vaspitnu ulogu.

- Toliko lošeg imam da napišem da mi se plače, verujte mi. Po prvi put u životu sam se osetio toliko nemoćan, toliko ponižen, toliko bez imalo autoriteta. Kada se završio taj čas, izašao sam iz škole, krenuo ka stanici, oči su mi bile pune suza, a duša mi je plakala. Eto, to sam hteo da podelim sa vama - dodaje na kraju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bumbar

27.11.2023 17:13

Hvala na iskremosti, kao da slušam moju ćerku koja isto radi u privatnoj školi! I da dodam sa roditeljima čast izuzecima je isto!