Najskuplja njiva u Srbiji prodata za neverovatnih 2,36 miliona evra! Najbolje postignuta cena ikad u zemlji!

Autor:

Vesti

13.09.2022

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prvom polugodištu 2022. godine najskuplji promet poljoprivrednog zemljišta je ostvaren u opštini Čoka, pokazuju zvanični podaci RGZ-a.

Najskuplja njiva u Srbiji prodata za neverovatnih 2,36 miliona evra! Najbolje postignuta cena ikad u zemlji!

Foto: RINA

Naime, 163 hektara poljoprivrednog zemljišta prodato je za neverovatnih 2.360.000 €, što je najveća cena poljoprivrednog zemljišta zabeležena ikad u Srbiji.

Prema mišljenju predsednika komisije za komasaciju MIljana Milića, do svega toga je došlo zahvaljujuci uspešno obavljenom postupku komasacije u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede.

Postupak komasacije kroz ukrupnjavanje zemljišta, doprineo je i uvećanju cene poljoprivrednog zemljišta, što će se svakako odraziti kroz benefite koje ostvaruju i opština Čoka i poljoprivredni proizvođači.

Još jednom se u praksi dokazalo da dobro sprovedeni postupci, od strane državne uprave i jedinica lokalne samouprave, daju pozitivan efekat na kvalitet života lokalnog stanovništva.

Postupak komasacije predstavlja niz agro -tehničkih mera koje se ispoljavaju i kroz veću dostupnost parcela, manji utrošak energenata i usaglašavanje pravnog i faktičkog stanja, što znatno olakšava korišćenje poljoprivrednog zemljišta na dobrobit svih.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading