MINISTAR VUČEVIĆ ČESTITAO PRIPADNICIMA DAN VOJSKE SRBIJE: "Taj dan nas podseća da u našem narodu ima snage i volje, hrabrosti i mudrosti, vere i požrtvovanja!"

Autor:

Vesti

23.04.2024

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Živela Vojska Srbije! Živela Srbija", poručio je ministar.

MINISTAR VUČEVIĆ ČESTITAO PRIPADNICIMA DAN VOJSKE SRBIJE: "Taj dan nas podseća da u našem narodu ima snage i volje, hrabrosti i mudrosti, vere i požrtvovanja!"

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Ministar Vučević

Ministar odbrane Miloš Vučević čestitao je pripadnicima Vojske Srbije najvažniji vojni dan u godini.

- Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april - Dan Vojske Srbije.

Ovo je dan kada slavimo obnovu nacionalne državnosti. Dan kada je u Takovu buknuo Drugi srpski ustanak. Taj dan nas podseća da u našem narodu ima snage i volje, hrabrosti i mudrosti, vere i požrtvovanja, da u borbi osvojimo slobodu i da gradeći mir sačuvamo njene tekovine. Bez organizovane, opremljene, obučene i spremne vojske, nijedan od ovih svetih zadataka ne bi bio ispunjen. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija - napisao je Vučević na Instagramu.

 

 

Podsećamo, njima je praznik čestitao i predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

Poduhvat koji je Karađorđe započeo na Sretenje, Miloš je počeo da privodi kraju na Cveti. Ta dva najveća praznika srpske države sećaju nas na dve prve, burne decenije 19. veka. Ista veličanstvena generacija naših predaka uvela je Srbiju u moderno doba i slobodu - naveo je predsednik Vučić u čestitki.

Dodao je da u spomen na Cveti, to jest dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, a sećajući se, diveći se i klanjajući se senima ljudi koji su utemeljili obnovljenu srpsku državnost, mi danas sa ponosom i pijetetom prema svim generacijama naših vitezova, proslavljamo najveći vojni praznik - Dan Vojske Srbije.

Celu čestitku možete pročitati OVDE.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Lena

23.04.2024 09:53

Jaka vojska znači i jaka zemlja. U našem narodu ima snage i volje.

Ikariam

23.04.2024 09:54

Ovaj preporod vojske simbolično predstavlja i preporod Srbije, od onog DOS-ovog čemera ka nečemu što je na pragu modernog.

Patria

23.04.2024 09:55

Vojska Srbije, ovako ojačana, jedina je stvar koja sprečava šiptarske krvnike da se otvoreno zalete na Srbe na severu Kosmeta. Što znači da mora biti svake godine sve jača.

Jela

23.04.2024 09:55

Danas zahvaljujući ovoj vlasti možemo biti ponosni na našu vojsku!