Srpska lista: Završena farsa u organizaciji režima Aljbina Kurtija na severu KiM

Autor:

Vesti

22.04.2024

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Srpske liste navode da je referendum pokazao više stvari koje se moraju uzeti u obzir u narednom periodu, pre svega od strane predstavnika međunarodne zajednice.

Srpska lista: Završena farsa u organizaciji režima Aljbina Kurtija na severu KiM

Foto: Printscreen

Srpska lista (SL) saopštila je, povodom referenduma o smeni gradonačelnika u četiri opštine na severu KiM, da je završena farsa u organizaciji režima Aljbina Kurtija na severu Kosova i Metohije, ističući da je SL bila duboko u pravu ''kada je pozvala srpski narod da ne učestvuje u ovom Kurtijevom igrokazu''.

Iz Srpske liste navode da je referendum pokazao više stvari koje se moraju uzeti u obzir u narednom periodu, pre svega od strane predstavnika međunarodne zajednice.

''Prva je da je Srpska lista bila duboko u pravu kada je pozvala srpski narod da ne učestvuje u ovom Kurtijevom igrokazu, jer je on od samog početka napravljen sa ciljem da ne uspe. Drugo, želimo da jasno ponovimo da smo bili više nego spremni da učestvujemo u ovom procesu kako bi videli leđa i smenili ove lažne gradonačelnike u našim opštinama, ali nismo želeli da igramo igre u režiji režima u Prištini kojima bi se obesmislio čitav proces i sprečila smena Kurtijevih pulena, a onda bi oni to predstavili kao nekakav legitimitet'', navode iz Srpske liste.

Dodaju da je jučerašnji dan pokazao kako izgleda demokratija pod Aljbinom Kurtijem, ''sa dugim cevima, specijalcima i oklopnim vozilima na biračkim mestima, kamerama koje snimaju birače i kako se oni izjašavaju, odbornicima u biračkim odborima, biračkim odborima bez Srba u njima i brz srpskog jezika na mnogim biračkim mestima''.

''Današnji dan je pokazao visok stepen jedinstva srpskog naroda koji je ostao dosledan sebi, ali i pružio dokaz da nisu Srpska lista i Srbija oni koji zastrašuju Srbe, već Kurti i njegove ilegalne parapolicijske jedinice, što je za rezultat imalo prazne ulice na severu Kosova i Metohije'', poručili su iz Srpske liste.

Centralna izborna komisija (CIK) u Prištini saopštila je prethodno da su na referendumu o smeni gradonačelnika u sve četiri opštine na severu KiM glasala ukupno 253 građanina od 46.556, koliko ih je upisano u birački spisak.

Prema tim podacima, u Kosovskoj Mitrovici glasalo je 111 birača, u Zubinom Potoku 18, u Leposaviću 124, dok u Zvečanu niko nije glasao.

Prema uputstvu koje su usvojile privremene prištinske institucije, da bi referendum uspeo, bilo je potrebno da izađe 50 odsto plus jedan upisanih birača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (15)

Loading
Luka

22.04.2024 08:41

Siptarska bitanga misli da igra kako on hoce, malo se prevario.

Ada

22.04.2024 08:42

Ne treba ucestvovati u farsama Pristine.

Milan

22.04.2024 08:50

Završeno je.. Mada nijenii počelo jer su Srbi bojkotovali referendum kako i treba!

Bane

22.04.2024 08:50

Naočigled Brisela Kurti ponovo provocira i vodi politiku koja samo produžava agoniju Srba i prisilno ostavlja još godinu dana da nad Srbima vladaju šiptarski čelnici.