MINISTAR KRKOBABIĆ DODELIO PRVIH 100 KUĆA U 2024: Ovako se stvara nova slika Srbije

Autor:

Vesti

16.04.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo povratkom mladih, sela mogu da ožive...

MINISTAR KRKOBABIĆ DODELIO PRVIH 100 KUĆA U 2024: Ovako se stvara nova slika Srbije

Foto: Emil Vaš

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić juče je zvanično dodelio prvih 100 seoskih kuća u 2024, a ukupan broj se približio trihiljaditoj.

- Ovi mladi ljudi potpisuju danas ugovor za svoju lepšu budućnost. Na ovaj način stvaramo novu sliku Srbije, Srbije mladosti i optimizma. Ovo su naše prave odbrambene snage - rekao je ministar.

Nove komšije stižu stanovnicima 73 sela u 41 lokalnoj samoupravi širom Srbije.

- Jedino ovako, povratkom nas mladih, sela mogu ponovo da ožive. Danas ja pravim svoj prvi korak u ovom maratonu - rekla je Mina Nikolić iz Zaječara, doktorand Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, rešena da se vrati u rodno selo Lenovac kod Zaječara i s roditeljima i bratom pokrene porodičnu proizvodnju aronije.

Ključeve od najveće kuće od 228 kvadrata, u selu Begejci kod Žitišta, dobili su Sanja Šaranović i Robi Filep s dvoje dece:

- Presrećni smo što nam se ostvario san. Osim što smo se skućili, sada možemo i da raširimo plantažu lekovitog bilja, koju već godinama uzgajamo. Podići ćemo nove zasade belog sleza.

Anđela Latinović, tehnolog po struci, u Ruskom Krsturu u opštini Kula, gde je juče dobila kuću, gajiće koze i započeti proizvodnju kozjeg sira, a Bačko Gradište kod Bečeja biće novi dom za petočlanu porodicu Pućora.

- Posle deset godina podstanarskog života u Novom Sadu dobili smo svoj krov nad glavom, gde će moje četvoro dece dobiti prostor za igru, ali i učenje jer od septembra kreću u seosku školu - rekla je Kristina Pućora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading