MIHOLJSKI SUSRETI OŽIVELI MNOGA SELA ŠIROM SRBIJE! Pun pogodat ministarstva koje vodi Milan Krkobabić!

Autor: B. K.

Vesti

11.04.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak 1.775 sela učestvovaće u susretima ove godine, a očekuje se rekordnih 250.000 učesnika i posetilaca.

MIHOLJSKI SUSRETI OŽIVELI MNOGA SELA ŠIROM SRBIJE! Pun pogodat ministarstva koje vodi Milan Krkobabić!

Foto: foto bojan bogdanov

Miholjski susreti sela nastavljaju da bukte Srbijom, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić povodom rekordnog odziva za učešće u ovim manifestacijama, te dodao da ono što prihvate sela Srbije postaje tradicionalno za celu Srbiju.

Na jučerašnjoj sednici komisije za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje Miholjskih susreta sela za 2024, koja je održana u Palati Srbija, odlučeno je da 113 jedinica lokalne samouprave dobije novac za organizovanje svojih programa.

Foto: foto bojan bogdanov

Miholjski susreti sela 2024. godine

Čak 1.775 sela učestvovaće u susretima ove godine, a očekuje se rekordnih 250.000 učesnika i posetilaca. Bogat kulturni i sportski program ponovo će odjekivati selima Srbije u toku leta i jeseni, od 1. juna do 1. novembra.

Neka od takmičenja

- folklor
- izvorno pevanje
- sviranje gusala i tambura
- slikanje
- pisanje
- recitovanje
- stari zanati
- izrada suvenira
- trčanje u džaku
- pravljenje strašila
- krunjenje kukuruza
- kvizovi znanja

U okviru ove prepoznatljive manifestacije posetioce očekuju sportske, kulturne i umetničke aktivnosti, kao i upečatljiva gastronomska ponuda u selima širom Srbije - od Subotice do Crne Trave i Vlasotinca, od Loznice do Negotina, Priboja i Dimitrovgrada.

Foto: foto bojan bogdanov

Milan Krkobabić i Ljubivoje Ršumović

Na čelu komisije, kao i do sada, jeste naš veliki pesnik Ljubivoje Ršumović.

- Razmatrali smo pristigle prijave i ove godine interesovanje je bilo veće nego ikada. Raduje me što su iz godine u godinu programi sve kreativniji i što su ove manifestacije izuzetno dobro posećene, prihvaćene i sada već tradicionalne - naveo je Ršum.

Na ovoj sednici odobrena su sredstva, pojedinačno do 500.000 dinara, za 113 jedinica lokalne samouprave koje su se prijavile na konkurs. I ovog puta je prvobitno odobrena ukupna suma naknadno uvećana da bi se zadovoljili zahtevi svih učesnika konkursa koji ispunjavaju uslove, a veliki broj njih učestvovaće i sopstvenim sredstvima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading