PREDSEDNIK VUČIĆ: Srbija pod pritiskom zbog geopolitičkih prilika!

Autor:

Vesti

10.03.2024

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Analiza političke situacije u Srbiji

PREDSEDNIK VUČIĆ: Srbija pod pritiskom zbog geopolitičkih prilika!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obraćanja iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike istakao da se Srbija suočava sa ozbiljnim pritiscima, pre svega zbog geopolitičkih prilika na istoku Evrope. Istakao je da je Srbija vojno neutralna zemlja, ali se nalazi u okruženju NATO zemalja i aspiranata, te da je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji. Ova činjenica dodatno stavlja Srbiju pod pritisak, što je predsednik Vučić naglasio kao jedan od ključnih izazova sa kojima se zemlja suočava.

Geopolitički pritisci

Vučić je istakao da Srbija, kao zemlja koja teži očuvanju vojne neutralnosti, mora da se nosi sa pritiscima iz različitih pravaca. Okruženje u kojem se Srbija nalazi, sa snažnim uticajem NATO zemalja i kompleksnim odnosima sa Rusijom, dodatno komplikuje političku situaciju u zemlji. Ova činjenica predstavlja izazov sa kojim se Srbija suočava u procesu očuvanja stabilnosti i nezavisnosti.

- Zbog nemoći da se problemi reše mirnim putem, i zbog toga Srbija kao zemlja koja je vojno neutralna, i u potpunom je okruženju NATO zemalja i aspiranata, i kao jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji, nalazi se pod jasnim i nedvosmislenim pritiskom - kazao je predsednik Vučić.


Zadržavanje vojne neutralnosti

Jedna od ključnih tačaka obraćanja predsednika Vučića bila je naglašavanje opredeljenja Srbije da zadrži vojnu neutralnost uprkos kompleksnoj geopolitičkoj situaciji. Ovo predstavlja izazov za zemlju koja pokušava da očuva balans između različitih političkih interesa i da sačuva suverenitet.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (17)

Loading
Nebojša

10.03.2024 20:25

Srbija mora biti dovoljno jaka da bi opstala ne želeći nikoga da ugrozi

Dana

10.03.2024 20:25

Srbija je pod velikim pritiskom zato što je jedina zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji i ne želi da promeni svoje mišljenje

Zlatko

10.03.2024 20:28

Srbija mora istinom da razoruža neprijatelje naše države

Janko

10.03.2024 20:30

Vučić se svim silama trudi da naša zemlja sačuva vojno političku neutralnost.