PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO ČESTITKE OD SVETSKIH ZVANIČNIKA: Evo šta su poručili Erdogan, Alijev, Matarela, Maduro, Tokajev i drugi!

Autor:

Vesti

05.03.2024

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić primio čestitke povodom rođendana

PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO ČESTITKE OD SVETSKIH ZVANIČNIKA: Evo šta su poručili Erdogan, Alijev, Matarela, Maduro, Tokajev i drugi!

Foto: RTS/printscreen


Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, dobio je danas brojne čestitke povodom svog rođendana, među kojima su se našle i čestitke visokih zvaničnika i članova diplomatskog kora akreditovanih u Beogradu. Važnost ovih čestitki potvrđuje činjenica da su među pošiljaocima bili predsednici država poput Redžepa Tajipa Erdogana, Ilhama Alijeva, Serđa Matarele, Nikolasa Madura Morosa, Kasima Žomarta Tokajeva, kao i predsednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Micotakis i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Poruke podrške iz Turske, Azerbejdžana i Italije

Predsednik Erdogan je izrazio svoje uverenje da će snažna saradnja sa Srbijom, pod rukovodstvom predsednika Vučića, nastaviti da doprinosi stabilnosti njihovih zemalja i regiona.

- Koristim priliku da naglasim uverenje da će snažna saradnja koju imamo na svim poljima sa Srbijom, pod rukovodstvom Vaše ekselencije, nastaviti da doprinosi stabilnosti naših zemalja i stabilnosti u regionu. Još jednom Vam čestitam rođendan, a prijateljskom narodu Srbije od srca želim sreću i blagostanje - navodi se u čestitki turskog predsednika.

Takođe, predsednik Azerbejdžana istakao je Vučićev doprinos ugledu Srbije u svetskoj politici i ekonomiji, naglašavajući važnost razvoja odnosa između ove dve zemlje.

- Srdačno Vam čestitam rođendan i upućujem svoje najlepše želje. Dali ste veliki doprinos rastu ugleda Srbije u svetskoj politici i njenim dostignućima u oblasti ekonomije. Azerbejdžan se iskreno raduje uspesima Vaše prijateljske zemlje koji su postignuti Vašim vođstvom i odlučnom politikom. Razvoj naših odnosa sa Srbijom od posebne je važnosti za Azerbejdžan. Visok nivo naših političkih odnosa i aktivnog dijaloga stvaraju dobru osnovu za dalje širenje naše saradnje u svim oblastima. Dragi gospodine predsedniče, još jednom Vam čestitam ovaj izuzetan dan, želeći Vam dobro zdravlje i kontinuirani uspeh u Vašem odgovornom poslu, a u korist blagostanja prijateljskog naroda Srbije - navodi se u čestitki predsednika Alijeva.

Predsednik Italije se osvrnuo na snažne veze između Italije i Srbije, ističući podršku Italije procesu evropskih integracija Srbije.

- U ovom danu koji je veoma bitan za Vas lično, kao i za Vašu porodicu, molim Vas da primite moje najlepše želje povodom Vašeg rođendana. Koristim ovu priliku da izrazim svoje zadovoljstvo zbog snažnih veza koje ujedinjuju naše dve zemlje. Ove veze se na najvažniji način oslikavaju u punoj i zdušnoj podršci Italije procesu evropskih integracija Srbije. U duhu prijateljstva, još jednom Vam upućuje iskrene čestitke i najsrdačnije želje - navodi se u čestitki predsednika Italije.

Podrška iz Venecuele i Kazahstana

Predsednik Maduro Moros izrazio je čestitke i želje za uspešnu bilateralnu saradnju, dok je predsednik Tokajev istakao Vučićevu odlučnost i mudrost u vođenju zemlje, te mu poželeo uspeh u svim inicijativama.

- Ovog posebnog dana želim da Vam čestitam na Vašim liderskim kvalitetima i na tome što posvećeno služite svom narodu, kao i na predanom radu na održavanju mira, pravde i dobrobiti Vašeg naroda. Ekselencijo, želim da iskoristim ovu priliku da ponovo potvrdim interes Bolivarske Vlade da nastavimo da odlučnim koracima ostvarujemo napredak u bilateralnoj saradnji, na osnovama već sklopljenih sporazuma, kao i kroz nove uspešne projekte koji će doprineti razvoju dva naroda. Koristim priliku da Vam ponovim izraze mog poštovanja i uvažavanja - navodi se u čestitki predsednika Venecuele.

- Vaš mudri politički kurs i neumorni rad, motivisani najvišim vrednostima, stvaraju čvrstu osnovu za stabilan razvoj zemlje. U to ime, želim uspeha svim Vašim inicijativama, usmerenim na dobrobot naroda i njegovu svetlu budućnost. Poštovani gospodine predsedniče, koristim ovu priliku da Vama i Vašoj porodici poželim ličnu sreću, dobro zdravlje, a prijateljskom narodu Srbije – blagostanje i prosperitet - navodi se u čestitki kazahstanskog predsednika.

Čestitke i pokloni od ambasadora Kine i Slovačke

Pored čestitki visokih zvaničnika, predsednik Vučić primio je i poklone i čestitke od ambasadora NR Kine i ambasadora Slovačke Republike Mihala Pavuka, koji su takođe preneli pozdrave predsednice i premijera svojih zemalja.

Ovo je još jedan pokazatelj značaja međunarodnih odnosa i podrške koju predsednik Vučić uživa u međunarodnoj zajednici, te potvrda uspešne spoljne politike koju vodi.

(Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (33)

Loading
Ljilja

05.03.2024 17:25

Živi bili još 100 godina!

Dr

05.03.2024 17:46

Ceo svet poštuje Vučića.

Ana

05.03.2024 17:48

Podršku i poštovanje ima Vučić u celom svetu.

Suliban

05.03.2024 18:00

Ali zar Vučić nije izolovan od strane svih jer opozicija kuka da im je ukrao izbore iz džepa.