"NAPADNUTE SU SVE SRPSKE ENKLAVE JER HOĆE DA IZVRŠE ETNIČKO ČIŠĆENJE!" Vučić o situaciji na Kosovu i Metohiji!

Autor:

Vesti

02.02.2024

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz Palate Srbija.

"NAPADNUTE SU SVE SRPSKE ENKLAVE JER HOĆE DA IZVRŠE ETNIČKO ČIŠĆENJE!" Vučić o situaciji na Kosovu i Metohiji!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Vučić je najpre rekao da su pripadnici Kurtijeve policije u više akcija upadali u privremene organe nekoliko srpskih Opština. Upali su, dodaje i u Dom zdravlja u Osojanu, gde maltretiraju ljude.

- Građani Srbije, danas su pripadnici Kurtijeve policije u više sinhronizovanih akcija upadali u privremene organe Prištine, Peći, Goraždevcu i Istoku, mesto Osojane. Isto vreme su upali i u Dom zdravlja u Osojanu i zatvorili ga  - rekao je Vučić u Palati Srbija. Kazao je da su maltretirali ljude ispred apoteka i preturali im po stvarima.

- Pošto je valjda to najveći uzrok problema sa kojima se suočavaju. Dakle, napadnute su sve srpske enklave u Metohiji i posle odluke koja nema nikakve veze, ona je samo formalna odluka takozvane Kosovske centralne banke, suštinski je to odluka Aljbina Kurtija da se ukine dinar i da se do sada najjačim udarcem zapreti progonom Srba, proterivanjem Srba sa njihovih vekovnih ognjišta.-

On je rekao da će danas govoriti samo o jednoj tački, a to je da Aljbin Kurti na Kosovu i Metohiji želi da izvrši etničko čišćenje.

Podsećamo, nakon upada u prostorije opštine Gora, kosovska policija upala je danas u prostorije opštine Peć.

Zastava Srbije koja je bila na ulazu skinuta je od strane kosovske policije. Veća grupa policajaca upala je u zgradu Privremenog organa za Peć. Na centralnom trgu okupljen je i veći broj građana - navedeno je na instagram profilu radija Goraždevac.

Policija stoji ispred ulaza u Radio Goraždevca i ne dozvoljava novinarima da stoje ispred ulaza u radio.

Naoružani policajci su u međuvremenu sa nekoliko vozila upali i u Osojane, gde pretresaju poštu i ambulantu, javlja dopisnik Tanjuga.

Takođe, i nastava u Osojanu je prekinuta.

Podsećamo i da su pripadnici Kurtijeve policije upali pre dva dana u ambulantu koju koristi većinsko srpsko stanovništvo i odveli sve medicinske radnike.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Goran

02.02.2024 13:15

Kurti ocigledno zeli da isprovicira Srbiju da ga napadnemo iz svih raspolozivih sredstava.

Ana

02.02.2024 13:15

Za svaku osudu su Kurtijeve akcije na KiM koje su uperene protiv Srba.

Maja

02.02.2024 13:16

Kurti krsi sva prava i dogovore

Zoka

02.02.2024 13:17

Činjenica je da Kurti pravi poteze u cilju etničkog čišćena Srba sa KiM. Verujem da će Vučić dati sve od sebe da olakša život ljudima na KiM