VUČIĆ PORUČIO: Srbija nije proksi nijedne zemlje, Srbija je samostalna i nezavisna zemlja!

Autor: D.B.

Vesti

10.01.2024

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je u poseti Ruskom domu Beogradu, gde je govorio o odnosima Rusije i Srbije.

VUČIĆ PORUČIO: Srbija nije proksi nijedne zemlje, Srbija je samostalna i nezavisna zemlja!

Foto: Pink

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Ruskom domu dočekali su direktor Ruskog doma Jevgenij Baranov i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

Predsednik Vučić je dobio člansku kartu biblioteke, kao i knjige.

- Mi želimo bolje i još više, imamo mogućnosti i podršku od predsednika. On se uvek zalaže za bolje odnose. Bilo je napretka u proteklim godinama u privredi, što je veoma važno i u zajedničkom interesu i srbije i Rusije. Sva ulaganja, više puta sam bio tamo i dobio sam veoma snažan utisak, jer ovo je veliki projekat .Završen je i nadam se da će iči dalje ova kampanja, u koju imam poverenja. Kultura i politička saradnja je dobra - rekao je amabasador Bocan-Harčenko.

 
- Odnosi su veoma dobri! Ovo su veoma dobre stvari, naročito u domenu kulture. Ja imam i lični odnos, jer je moj otac veliki rusofil i ovde sam gledao neke crtaće ruske. Prvi put sam dobio Konjić Grbonjić ovde - kazao je Vučić.

- Srbija i Rusija imaju tradicionalno prijateljstvo - kazao je.

- Srbija nije proksi nijedne zemlje, Srbija je samostalna i nezavisna zemlja. Zato sam razočaran izjavom Kameruna, očigledno je da mnogima smeta kada imate svoju politiku i kada ta politika nije poslušnička. Mi ćemo nastaviti da imamo sopstvenu nezavisnu politiku.

– Mislim da smo jedina zemlja u Evropi koja ima tu vrstu slobode, kod nas možete da vide i ruske kanale i američke i britanske… – naveo je Vučić.

- Rusi nikada ne traže da partnerska zemlja, pa i takva kao što je Srbija, bratska, da se pretvori u rusku zemlju. Mi tražimo normalne i partnerske odnose. Ono što se ne dozvoljava je poziv na nasilje i nepriphvatljiva je mržnja - istakao je ambasador Bocan-Harčenko.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Kalina

10.01.2024 11:16

Srbija je slobodna zemlja i zato i napreduje toliko!

Bobica

10.01.2024 11:16

Srbija bira svoj put, ima prijatelje i na istoku i na zapadu i vodi se iskljucivo svojim interesima…

Goran

10.01.2024 11:18

Napredovati možemo samo ako smo slobodni i možemo da radimo bez ograničenja drugih uticaja.

Daca

10.01.2024 11:20

Lepo je videti tu slobodu i drugih nacionalnih manjina u Srbiji.