POSAO POLICIJE JE UVEK USPOSTAVLJANJE JAVNOG REDA I MIRA

Autor:

Vesti

25.12.2023

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je tu da štiti i sprovodi zakon, bilo kakvo narušavanje ustavnih i zakonskih normi je protivpravno ponašanje građana, koje po zakonu R.Srbije mora biti sprečeno i sankcionisano.

POSAO POLICIJE JE UVEK USPOSTAVLJANJE JAVNOG REDA I MIRA

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Nezavisni policijski sindikat Srbije oglasio se nakon nereda koji su počinili sinoć demonstranti u Beogradu.

Njihovo saopštenje vam prenosimo u celosti:

Opet smo svedoci nemilih događaja na ulicama glavnog grada, te kao Sindikat koji štiti prava radnika zaposlenih u MUP Republike Srbije osećamo potrebu da se ponovo oglasimo i ovim putem skrenemo pažnju ponovo na težinu policijskog posla ali i na državu koja mora da zažtiti svoje policajce. Naime, od uspostavljanja rada policije u našoj državi, njen zadatak je bio i biće da štiti sve njene građane, objekte i imovinu, kao i ustav i poredak zemlje. To nema nikakve veze sa politikom, niti sa zauzetim stranama. Posao policije je da uspostavi mir i red na ulicama, i da izvšioce privede pravdi. Što je na sinoćnim protestima uspešno i realizovano. Policijski službenici koji su sinoć bili na zadatku obezbeđenja objekta koji se štiti kao i uspostavljanja narušenog javnog reda i mira reagovali su zakonito i po propisima, gde su tokom angažovanja tri sata trpeli neprestane napade raznim predmetima od strane demonstranata. Prilikom intervencije, osam policijskih službenika zadobilo je lakše i teže povrede. Što dovoljno govori o opasnosti i riziku naše profesije. Kako ovo nije prvi put da dolazi do divljačkog napada na policijske službenike, iako smo više puta o tome pisali i skretali pažnju, Nezavisni policijski sindikat Srbije zahteva da se počinioci najstrožije kazne kako bi se u budućnosti sprečila bilo kakva pomisao na napad policije. Policija je tu da štiti i sprovodi zakon, bilo kakvo narušavanje ustavnih i zakonskih normi je protivpravno ponašanje građana, koje po zakonu Republike Srbije mora biti sprečeno i sankcionisano. Samim tim, napad na policijske službenike koji obavljaju posao zbog kog su i zaposleni je u najmanju ruku pogrešan, pored toga što je kažnjiv. Napominjemo da su to isti oni policijski službenici koji su pomagali u evakuaciji prilikom poplava, smetova, zemljotresa, koji su pomagali građanima prilikom Korone, koji su išli u pretrage terena i potrage za nestalim i izgubljenim licima, koji se odazivaju na svaki poziv građana i pomažu u svim mogućim situacijama, bile one vezane za naš posao ili ne.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Policija ispred Skupštine grada Beograda

Povređenim policijskim službenicima želimo što brži oporavak, a od strane države očekujemo zaštitu u vidu sankcionisanja počinioca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading