ZNAK "UČK" OSVANUO NA BRDU IZNAD KOSOVSKE MITROVICE: Nova provokacija na Kosovu i Metohiji, situacija se ne smiruje

Autor:

Vesti

19.12.2023

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki znak crvene boje, istaknut je na brdu koje su lokalne vlasti u južnom, Albancima naseljenom delu Kosovske Mitrovice.

ZNAK "UČK" OSVANUO NA BRDU IZNAD KOSOVSKE MITROVICE: Nova provokacija na Kosovu i Metohiji, situacija se ne smiruje

Foto: facebook.com/Ramadan Gashi, Shutterstock

UČK

Znak "UČK", simbol bivše albanske Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), postavljen je na uzvišenju Crnuša iznad Kosovske Mitrovice.

Veliki znak crvene boje, istaknut je na brdu koje su lokalne vlasti u južnom, Albancima naseljenom delu Kosovske Mitrovice, odredili za izgradnju baze tzv. kosovskih bezbednosnih snaga.

Istovetni znaci postavljeni su ranije na drugim visinskim lokacijama na Kosovu i Metohiji, u okolini Mališeva, na tvrđavi iznad Prizrena i drugima.

 

 

Dok Albanci postavljanjem ovih znakova veličaju bivšu OVK, Srbi ih doživljavaju kao provokaciju.

Ovo je samo jedna u nizu provokacija upućenih Srbima u proteklom periodu.

Naime, pre 20 dana, pripadnici Specijalne interventne jedinice tzv. kosovske policije pozirali su naoružani ispred amblema UČK (tzv. OVK)-

Na fotografiji se vide pripadnici te jedinice kako u maskiranoj uniformi, sa povezima preko lica drže automatske puške i stoje ispred amblema UČK, a na glavama nose keče - tradicionalne albanske kape.

Prema pisanju Gazete ekspres oni su se tako slikali povodom Dana zastave kojim se u Albaniji proslavlja nezavisnost te zemlje.

Portal navodi da su pripadnici te jedinice bili angažovani u poslednjim dešavanjima na severu Pokrajine, u selu Banjska.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading