NIKAD VEĆA IZLAZNOST SRBA SA KOSOVA I METOHIJE! Ni opstrukcije Kurtija, ni kilometarske kolone nisu sprečile narod da glasa!

Autor:

Vesti

18.12.2023

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tome u prilog govore i redovi i gužve od ranih jutarnjih sati na svim izmeštenim biračkim mestima u centralnoj Srbiji na kojima glasaju Srbi s KiM

NIKAD VEĆA IZLAZNOST SRBA SA KOSOVA I METOHIJE! Ni opstrukcije Kurtija, ni kilometarske kolone nisu sprečile narod da glasa!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Ogromna izlaznost Srba sa Kosova i Metohije na ovogodišnjim parlamentarnim izborima na izmeštenim biračkim mestima u centralnoj Srbiji.

Podaci sa KiM koje je na konferenciji saopštio RIK, pokazuju da je do 16 sati više od 18.500 naših sunarodnika iz južne pokrajine iskoristilo pravo glasa u Raški, Kuršumliji, Vranju i Tutinu. S druge strane, na izborima 3. aprila 2022. godine do kraja izbornog dana pravo glasa iskoristilo je 19.654 Srba iz južne pokrajine. 

To znači da ako se današnja tendencija izlaznosti nastavi, da je očekivano da bude premašen prošlogodišnji broj Srba koji su glasali na izmeštenim biračkim mestima u centralnoj Srbiji.

Tome u prilog govore i redovi i gužve od ranih jutarnjih sati na svim izmeštenim biračkim mestima u centralnoj Srbiji na kojima glasaju Srbi s KiM, koje ni opstrukcije Prištine ni kilometarske kolone nisu sprečile da dođu i glasaju.

- Biće teških pregovora i teških trenutaka, ali ćemo uvek čuvati Kosovo i Metohiju kao deo teritorije Srbije - istakao je predsednik Vučić.

- Našim političkim protivnicima da se zahvalim, jer su izabrali najpogrešniji put. Mojoj porodici je bilo teško, ali su na taj način podizali i jedinstvo SNS. Čestitam vam na velikom broju glasova, to kažem neironično. Izbori će biti 2027. kada će biti predsednički, parlamentarni, a do tada nam preostaje da zemlju razvijamo. - rekao je.

Već od sutra moramo da se bavimo ozbiljnim poslom - naglasio je predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)

Loading
lola

18.12.2023 13:52

jedino vucic nikada nije zaboravljao na nase sa KIM. Videli smo u poslednje vreme a i mnogo davno mnogi iz opozicije kako glume patriote a nik,ada nista nisu uradili za nase ljude na KIM

Ana

18.12.2023 19:18

Kad narod ima volju teško ga možete sprečiti u tome. Kao što su rešeni da ostanu na KiM tako su isto rešeni da izađu na izbore.