Šta se dešava na biračkim mestima u Šapcu? Izlaznost iznenadila sve do 16.00 časova!

Autor:

Vesti

17.12.2023

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoka izlaznost na izborima

Šta se dešava na biračkim mestima u Šapcu? Izlaznost iznenadila sve do 16.00 časova!

Foto: Shutterstock

Do 16.00 časova, izlaznost u Šapcu iznosila je 46 odsto od ukupnog broja upisanih birača, dok je do 12 časova iznosila 24 odsto.

Ovi podaci ukazuju na značajan porast broja građana koji su iskoristili svoje biračko pravo tokom dana.

Takođe, prema informacijama Gradske izborne komisije, nije bilo prijava nepravilnosti na bilo kojem biračkom mestu, što doprinosi mirnom i regularnom odvijanju izbornog procesa.


Raznolika izlaznost u različitim regionima



U Bogatiću, na vanrednim lokalnim i parlamentarnim izborima, svoje biračko pravo do podneva iskoristilo je 18 odsto građana upisanih u birački spisak. Ovi podaci, iako nezvanični, pružaju uvid u izlaznost na lokalnom nivou.

S druge strane, u celom Zlatiborskom okrugu, Kosjerić se ističe kao opština sa najvišom izlaznošću - čak 50 odsto glasača je do 16 časova obavilo svoju građansku dužnost. Ova značajna razlika u izlaznosti između različitih regiona naglašava važnost lokalnih specifičnosti i angažovanja građana na lokalnom nivou.



Izborni proces u Srbiji protekao je mirno, a izlaznost građana na izborima pokazuje različite trendove u različitim regionima. Dok Šabac beleži visoku izlaznost, Kosjerić se ističe kao opština sa najvišom izlaznošću u Zlatiborskom okrugu. S obzirom na ove podatke, biće zanimljivo pratiti konačne rezultate izbora i analizirati uticaj izlaznosti na političku scenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading